world_travel_awards_2022
Azonnali hívás

Aktuális programok

további programok
Zene világai a Zene Házában bérlet
Zene világai a Zene Házában bérlet
Sorozatunk koncertjei a zene sokszínűségét hivatottak bemutatni.
Zene a művészetben, művészet a zenében bérlet
Zene a művészetben, művészet a zenében bérlet
Színház, vers és pantomim vajon hogyan kapcsolódik a zenéhez?
Húsvéti bérlet
Húsvéti bérlet
Húsvét előtt egy különleges, három estéből álló szakrális sorozattal várjuk az érdeklődőket a Zene Házába
Messiaen bérlet
Messiaen bérlet
Monumentális Madárkatalógus című alkotás a zenetörténet egyik legnagyobb szabású billentyűs szerzeménye.

Zene világai a Zene Házában bérlet 

 

Sorozatunk koncertjei a zene sokszínűségét hivatottak bemutatni. Klasszikus, jazz és könnyűzene egyaránt megtalálható ebben a sorozatban, így aki végig látogatja alkalmainkat, hamar beláthatja, a zene valóban ezerarcú. Ráadásul a koncerteket követően az előadók segítségével lehetőség nyílik a koncerten szerepet játszó hangszereket is megismerni, közelebbről szemügyre venni. Úgyhogy bátran állítjuk, zenei utazáson soha nem volt még olyan könnyű részt venni, mint ennek a sorozatnak a részeseként.

Koncertek 

2023.03.04. MÁV Szimfonikus Zenekar – Tavaszváró koncert (klasszikus zene)

2023.04.01. Kokopelli Jazz Matiné (jazz)

2023.06.03. Kiskalász Zenekar - Újra nyár van! (könnyűzene) 

Javasolt korosztály: 5 éves kortól

Bérletár: 5400 Ft

 

Bérletet veszek

Zene a művészetben, művészet a zenében bérlet

 

A zenének is vannak jóbarátai. És ahogy ez a barátoknál szokás, gyakran találkoznak is, hogy csodálatos dolgokat hozzanak létre együtt. Ebben a sorozatunkban azt kívánjuk megmutatni, színház, vers és pantomim hogyan kapcsolódik a zenéhez és fordítva, hogyan segíti a zene ezeket a művészeti ágakat. A hogyanról annyit elárulunk, hogy főleg rengeteg röhögés közepette. Szóval, aki szórakozva szeret új dolgokat megismerni, annak mindenképp érdemes erre a sorozatra jegyet váltania!

 

Koncertek

2023.03.25.  Momentán Társulat - Zenei RögvEst (Zene & Színház)

2023.05.20.  Mintapinty Zenekar - Áfonyka és egyéb Varró Dani dalok – lemezbemutató koncert (Zene & Költészet) 

2023.06.10.  Brass in the Five – Brass Humorzsák (Zene & Pantomim) 

Javasolt korosztály: 5 éves kortól

Bérletár: 5400 Ft

Bérletet veszek

Húsvéti bérlet

 

Húsvét előtt egy különleges, három estéből álló szakrális sorozattal várjuk az érdeklődőket a Zene Házába. A Virágvasárnapot megelőző szombaton Johann Sebastian Bach legdrámaibb művének, a János passiónak teljesen új megközelítése és feldolgozása kerül színre, Virágvasárnap este a zsoltároké lesz a főszerep, Nagypénteken pedig az ószövetségi Jób története hangzik el, oratorikus formában.

 

Előadások

2023.04.01. (szombat), 18.30: János-passió másként: A PODIUM Esslingen produkciója

2023.04.02. (vasárnap), 19.30: Zsoltárok a világ körül: „Amikor az atyafiak együtt muzsikálnak...” Sebestyén Márta, Fekete László, Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos, Richter Pál, Schola Cantorum

2023.04.07. (péntek), 19.30: Dargay Marcell-Dinyés Dániel-Futó Balázs: Jób könyve (kortárs oratórium)

Bérletár: 10 500 Ft

A bérlet megvásárlásával a három koncert 20% kedvezménnyel, 10500 Ft-ért hallgatható meg. 

Bérletet veszek

Messiaen bérlet

 

Olivier Messiaen a 20. század egyik legeredetibb komponistája, aki természet- és madárrajongóként a különböző madárénekeket műveiben is felhasználta. Monumentális Madárkatalógus című alkotása a zenetörténet egyik legnagyobb szabású billentyűs szerzeménye, melynek egyetlen estés, teljes előadására világszerte kevesen vállalkoznak. Ezen kivételek egyike Borbély László zongoraművész, aki Magyarországon először adja elő a komplett kompozíciót, május 13-án, a Magyar Zene Házában. A teljes mű három részletben hangzik el, a részletek között Fazekas Gergely zenetörténész és egy ornitológus szakértő előadása lesz hallható.
Egy-egy részletre külön jegyek válthatók, de bérletes konstrukcióban a teljes mű is meghallgatható 20 százalékos kedvezménnyel.

Koncertek

1. 2023.05.13., szombat 17.00 - 18:00 Messiaen: Madárkatalógus I. rész
2. 2023.05.13., szombat 19.00 - 19:30 Messiaen: Madárkatalógus II. rész

3. 2023.05.13., szombat 20.30 - 21:30 Messiaen: Madárkatalógus III. rész
 

Bérletár a három koncertre: 6 000 Ft

Bérletet veszek

Időszaki kiállítás

Kiállítás

A Magyar Zene Háza időszaki kiállítása

A magyar popzene minden nemzedék életében jelen van. A Zene Háza 2023 január 22-én nyíló időszaki kiállítása igazi időutazást ígér egy olyan korba, ami minden bizonnyal sokaknak ismerős, talán nosztalgikus, de mindenképpen megkerülhetetlen.

2023/01/22 10:00
Időszaki kiállítótér

A Magyar Zene Háza állandó kiállítása

„A lelkünkhöz a fülünk van a legközelebb.” (Johann Gottfried Herder, „Kritische Wälder”, 1769)

A Magyar Zene Háza: életfa a ligetben. Arany levelei, karcsú oszlopai révén koronája, törzse van. Most a gyökereknél állunk. Az intézmény innen szívja fel szellemi táplálékát. A gyökerek – mint egy labirintus – összefonódnak. Közöttük sétálunk. Időben és térben nagyon mélyen kezdjük felfedező utunkat: a zene születésénél, majd belekapaszkodunk a magyar népzene és az európai zene gyökereibe. Évszázadokon át követjük a zene életét és azt, hogy mit jelentett a hangok rendezett sora az embereknek, különös tekintettel a magyaroknak Európa fényében, olykor árnyékában. A kiállítás önmagáért beszél, pontosabban zenél, mert amerre fordulunk, mindenütt zenét hallunk. Itt a kiállítás tárgya maga a zene. Hallgass a zenére! – mondhatjuk Shakespeare után szabadon –, de ne csak arra, ami a fejhallgatóból jön, hanem arra is, ami körülötted és benned van. Amikorra majd elérünk napjainkhoz, és sétánk befejeződik, sok hang vésődik be elmédbe és lelkedbe egyaránt.

2022/01/23 10:00
Állandó kiállítótér

A ház zenéje

Visszavarázsolás
2023/01/31   |   5 perc

Wolfgang Voigt elismert művész, zeneproducer és a kölni Kompakt lemezkiadó és -bolt társalapítója, aki számtalan művésznéven tevékenykedik. A minimál-techno nagy tekintélyű úttörője 25 éve tágítgatja a határokat techno és művészet, minimal és ambient között. Első budapesti fellépése alkalmából beszélgettünk vele.

Karácsony Kodállyal – zenei karácsonyi vásár Kodály Zoltán 140. születésnapjára
2023/01/23   |   4 perc

Kodály Zoltán 2022. december 16-án lett volna 140 éves - az ő tiszteletére szerveztük ezt a rendhagyó karácsonyi vásárt! Ezúttal azonban nem karácsonyi kellékek voltak a portékák, hanem rövid, de annál izgalmasabb zenei játékok, amiket az ország minden pontjáról érkező zenepedagógusok tartottak. A Zene Háza legkülönbözőbb pontjain lehetett zenével játszani, foglalkozásokon részt venni, sőt: aki legalább hat helyszínen szerzett pecsétet az útlevelébe, azt egy apró ajándékkal is megleptük! Az viszont biztos, hogy mindenki, aki ellátogatott erre a különleges karácsonyi vásárra, gazdagabb lett a zene örömével.

Mint egy Magyarország-kurzus
2023/01/11   |   6 p

Pannonhalma, Kiskőrös és Szombathely is megjelenik a Magyar Zene Háza előadótermében, a Partitúra Live sorozatban. A Partitúra című, ismert tévés műsorhoz hasonló cím nem véletlen, ugyanakkor sokkal többről van szó, mint a televíziós műsor színpadi adaptációjáról. A Zene Háza január 17-én induló sorozatáról a házigazdát, Batta András zenetörténészt kérdeztük.

Zene Háza stáb: A kedvenc 2022-es koncertjeink a házban
2023/01/03   |   10 perc

Az évvégi, év eleji időszak egyik jellemzője, hogy összegzünk, értékelünk. A Zene Házában ezt mi most az itt dolgozókkal közösen, 2023 első napjaiban kétféle módon tesszük még meg. Egyrészt bemutattuk kollégáink kedvenc 2022-es lemezeit, dalait, másrészt ebben az összegzésben elmondjuk azt is, hogy mik voltak a kedvenc koncertélményeink a Magyar Zene Háza első évében. Lássuk hát, mennyiféle élményt gyűjtöttünk - csupa olyant, amilyent 2023-ban is várhat mindenki a Zene Házától!

Támogatók