Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás
GYIK

GYIK

Általános kérdések

Magyar Zene Háza
1146 Budapest, Olof Palme sétány 3.

Levelezési cím: 1386 Bp. Pf. 910.
E-mail cím: info@zenehaza.com
Telefonszám: +36 70 7999449

 

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is. Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.

Nyitvatartásunkról részletes információ itt található.

Az autóval érkezőket a 800 férőhelyes Múzeum Mélygarázs várja. A garázsba a Dózsa György útról lehet behajtani, a Damjanich és a Dembinszky utca közötti szakaszon. A garázs az év minden napján, 0-24 órában nyitva tart.

Online jegyvásárlás esetén a látogatók az adott napon 2 óra ingyenes parkolást kaphatnak. A kedvezmény igénybevételéhez a parkolójegyet kihajtás előtt érvényesíteni kell a Magyar Zene Háza információs pultjánál. Az esti koncertre érkezők a program megkezdése előtt, este 8 óráig érvényesíthetik parkolójegyüket.

A Magyar Zene Háza teljes területe akadálymentes, kerekesszékkel közlekedő látogatóink számára is könnyedén bejárható. Az épületen belüli akadálymentes útvonalakat piktogramok jelzik. Szükség esetén a Magyar Zene Háza kollégái állank rendelkezésre az információs pultnál.

Parkolás a városligeti "Múzeum Mélygarázsban" lehetséges, bővebb információ itt található. Kivételesen indokolt esetben behajtási engedély kérhető.

Nyilvános, fizetős előadásra online megváltott belépőjeggyel, az első két óra parkolás a Múzeum Mélygarázsban ingyenes az előadás napján. Kérjük Önöket, hogy parkolójegyeiket érvényesítsék a Magyar Zene Háza információs pultjánál a koncert előtt. A belépőjeggyel a Magyar Zene Háza által biztosított parkolási kedvezmény az előadás napján egyszeri be- és kihajtásra érvényes.

A Magyar Zene Háza a Városligetben található, néhány perc sétával könnyedén megközelíthető. Útvonalról bővebb információt itt találhat.

Látássérült látogatók is élvezhetik a Magyar Zene Háza programjait,  kiállításainkon audioguide vezeti a látogatókat. 

A Magyar Zene Háza külső rendezvényeket is befogad szabad kapacitástól, programtól függően. Részletekről a rendezveny@zenehaza.com címen lehet érdeklődni.

 

Fotózással kapcsolatos kérdések

A Magyar Zene Házában kizárólag saját használatra készülő amatőr fényképek készítése engedélyezett. Minden egyéb esetben, fotós, videós felvételek készítése előtt előzetes egyeztetés szükséges. Kapcsolatfelvétel: info@zenehaza.com

Látogatóink személyiségi joga védelmében a Magyar Zene Háza kiállításain nem szabad fényképet, videót készíteni.

A Magyar Zene Házában saját használatra készülő, amatőr fényképek készítése engedélyezett. Esküvői fotózás nem engedélyezett. Kereskedelmi, divat illetve egyéb célú reklám vagy más jellegű fotózás, forgatás előzetes egyeztetést igényel minimum két hónappal a tervezett időpontot megelőzően: info@zenehaza.com.

 

Zenepedagógiai foglalkozásokkal kapcsolatos kérdések

Óvodás foglalkozásainkat kivéve az összes zenepedagógiai foglakozásunk jegyárai: Diák 2000 Ft/fő, Pedagógus: 500 Ft/fő. Minden 10. diák után 1 fő pedagógus ingyenes. Minimum csoportlésztám: 10 fő  

Óvodás foglalkozásaink díja: Gyermek: 1400 Ft/fő, Pedagógus: 500 Ft. Minden 5. gyermek után 1 pedagógus ingyenes. Minimum fizetendő díj: 20 000 Ft

A Zenepedagógiai épületséta programunk választható kiállítással és kiállítás nélkül is.  

Kiállítás megtekintésével:
Csoportos jegy: 14000 Ft
Diák: 1200 Ft
Pedagógus: 500 Ft
Felnőtt: 3200 Ft
Diákcsoport esetén: minden 10. diák után 1 fő pedagógus ingyenes

kiállítás megtekintése nélkül:
Diák: 1000 Ft/fő
Pedagógus: 500 Ft/fő
Felnőtt: 1000 Ft/fő
Diákcsoport esetén: minden 10. diák után 1 fő pedagógus ingyenes

Zenepedagógiai termeink befogadóképessége miatt és a foglalkozások minősége érdekében kérjük, hogy minden esetben tartsák be a maximális csoportlétszámra vonatkozó előírásokat és az alábbiak szerint jelentkezzenek:

A csoport létszáma alsó és felső tagozatosoknak szóló foglalkozásokon maximum 30 fő diák lehet. A kísérők száma egy csoport esetében a pedagógusokkal együtt összesen maximum 5 fő. A csoport létszáma középiskolásoknak szóló foglalkozásokon maximum 35 fő diák lehet. A kísérők száma egy csoport esetében a pedagógusokkal együtt összesen maximum 5 fő. A csoport létszáma óvodásoknak szóló foglalkozásunkra maximum 25 fő óvodás lehet. A kísérők száma egy csoport esetében a pedagógusokkal együtt összesen maximum 5 fő.

45 perces foglalkozás: kizárólag óvodás korosztálynak szóló foglalkozás. A játékos, zenés, mesés foglalkozás a zenepedagógiai teremben zajlik zenepedagógusunk vezetésével egyben, szünet nélkül.

60 perces foglalkozás + kiállítás: Tematikus pedagógiai foglalkozásunk a zenepedagógiai teremben (a Poptöri című foglalkozásunk esetében a Mulimédiás Klub és Könyvtár helyiségben) zajlik zenepedagógusunk vezetésével, majd egy rövid szünet után a “Hangdimenziók - zenei utazások térben és időben” című állandó kiállítás (a Poptöri esetében a Nekünk írták a dalt című időszaki kiállítás) szabadon megtekinthető. A kiállítás megtekintésére 60 percet ajánlott számolni.

60 perces foglalkozás a Hangdómban: Vetítés és hozzá kapcsolódó pedagógiai foglalkozás, amely a Hangdóm terében zajlik a zenepedagógus vezetésével. A program ideje magában foglal egy film vetítését és a zenepedagógiai foglalkozást is.

120 perces foglalkozás: a foglalkozás két helyszínen, a foglalkozás tematikájának megfelelően valamelyik kiállítási helyszínen (Hangdimenziók, időszaki kiállítás vagy Kreatív Hangtér), illetve a zenepedagógiai teremben zajlik összesen kb. 2x45 perc időtartamban egy szünettel.

60 perces zenepedagógiai foglalkozásaink csak a kiállítással együtt foglalhatók.

Jelentkezése visszaigazolása után nincs teendője, elegendő a foglalkozás napján a helyszínen készpénzben vagy bankkártyával kifizetni a jegyeket. Készpénzfizetéses áfás számlát a fizetéskor kérhetnek a pénztárnál.

Átutalásos fizetésre nincs lehetőség.

Mivel a fizetés a helyszínen történik, a foglalkozás napján csak annyi belépőjegyet kell kifizetni, ahányan vannak, de az összeg 10 fő jegyénél nem lehet kisebb.

A már visszaigazolt időpontot lehetősége van lemondani, azonban 10 napon belüli lemondás esetén a visszaigazoló emailben szereplő létszám alapján kalkulált belépők 50%-át kiszámlázzuk az intézmény felé.

Jegyvásárlással kapcsolatos kérdések

A Magyar Zene Háza koncertjein két mozgásában korlátozott személyt tudunk fogadni kerekesszékkel. Jegyvásárlásra csak személyesen van lehetőség, előzetes jegyfoglalás leadható a jegy@zenehaza.com e-mail címen. A foglalt jegyek átvehetők, kifizethetők a koncert előtt a Magyar Zene Háza jegypénztárában. Mozgássérült személyek az előadásokat térítésmentesen látogathatják, egy fő kísérő számára 50 %-os kedvezményt biztosítunk a jegy árából.

A Magyar Zene Háza kiállításaira kerekesszékes látogatóink és egy fő kísérő számára a jegy ára, két fő számára 500 forint. Jegyek a helyszínen és online is vásárolhatók.

A Hangdimenziók: zenei utazás térben és időben című állandó kiállításunk jegyára a Hangdóm látogatói díját nem tartalmazza. A Hangdóm 1000 Ft díj ellenében látogatható (2023.01.01-től 2000 Ft), jegyvásárlásra a Magyar Zene Háza jegyirodáiban, illetve online is van lehetőség, itt. A Hangdóm maximum 35 fős csoportban látogatható, a 30 perces vetítés óránként kétszer indul. A vetítés 0-3 éves korig ingyenes.

Minden típusú SZÉP-kártyát elfogadunk helyszíni jegyvásárláskor.

A Magyar Zene Háza programjaira, illetve kiállításaira a helyszíni jegyirodákban, illetve online lehet vásárolni. A jegyiroda nyitvatartásáról bővebb információ itt található. Online jegyvásárlásra itt van lehetőség.

A kiállítás 6 éves kor alatt kedvezményesen látogatható. Jegyárakkal, kedvezményekkel kapcslatban bővebb információ itt olvasható.

A Zene Háza programjaira nem személyre szóló jegyeket állítunk ki, így a belépő más részére átadható. A Zene Háza hivatalos másodlagos jegyértékesítő partnere a TicketSwap, itt korábban megvásárolt, de eladó sorba került jegyeket kereshetsz vagy kínálhatsz korrekt áron, teljes biztonsággal: https://www.ticketswap.hu/location/magyar-zene-haza/169122

A program elmaradása esetén a jegyek visszaválthatóak a Magyar Zene Háza jegyirodáiban nyitvatartási időben

Elsőként a tranzakció sikerességét, illetve a levelező rendszered spam mappáját érdemes ellenőrizni. Amennyiben a probléma ez után is fennáll, a Magyar Zene Háza munkatársai készséggel állnak rendekezésre a jegy@zenehaza.com e-mail címen.

 

A leggyakrabban az alábbi problémák szoktak a hiba hátterében lenni: 

- a bankkártya nem alkalmas online vásárlásra,
- le van tiltva az online vásárlás lehetősége, 
- nincs elegendő fedezet a kártyán,
- nincs megfelelően beállítva a napi egyenleg,
- lejárt a bankkártya,
- az adatok megadásakor félregépelés történt.

Végső esetben a kártyát kibocsátó bank segíthet a hiba azonosításában.