Azonnali hívás

GYIK

Általános kérdések

Magyar Zene Háza
1146 Budapest, Olof Palme sétány 3.

Levelezési cím: 1386 Bp. Pf. 910.
E-mail cím: info@zenehaza.com
Telefonszám: +36 70 7999449

 

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is. Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.

Nyitvatartásunkról részletes információ itt található.

Az autóval érkezőket a 800 férőhelyes Múzeum Mélygarázs várja. A garázsba a Dózsa György útról lehet behajtani, a Damjanich és a Dembinszky utca közötti szakaszon. A garázs az év minden napján, 0-24 órában nyitva tart.

Online jegyvásárlás esetén a látogatók az adott napon 2 óra ingyenes parkolást kaphatnak. A kedvezmény igénybevételéhez a parkolójegyet kihajtás előtt érvényesíteni kell a Magyar Zene Háza információs pultjánál. Az esti koncertre érkezők a program megkezdése előtt, este 8 óráig érvényesíthetik parkolójegyüket.

A Magyar Zene Háza teljes területe akadálymentes, kerekesszékkel közlekedő látogatóink számára is könnyedén bejárható. Az épületen belüli akadálymentes útvonalakat piktogramok jelzik. Szükség esetén a Magyar Zene Háza kollégái állank rendelkezésre az információs pultnál.

Parkolás a városligeti "Múzeum Mélygarázsban" lehetséges, bővebb információ itt található. Kivételesen indokolt esetben behajtási engedély kérhető.

Nyilvános, fizetős előadásra online megváltott belépőjeggyel, az első két óra parkolás a Múzeum Mélygarázsban ingyenes az előadás napján. Kérjük Önöket, hogy parkolójegyeiket érvényesítsék a Magyar Zene Háza információs pultjánál a koncert előtt. A belépőjeggyel a Magyar Zene Háza által biztosított parkolási kedvezmény az előadás napján egyszeri be- és kihajtásra érvényes.

A Magyar Zene Háza a Városligetben található, néhány perc sétával könnyedén megközelíthető. Útvonalról bővebb információt itt találhat.

Látássérült látogatók is élvezhetik a Magyar Zene Háza programjait,  kiállításainkon audioguide vezeti a látogatókat. 

A Magyar Zene Háza külső rendezvényeket is befogad szabad kapacitástól, programtól függően. Részletekről a rendezveny@zenehaza.com címen lehet érdeklődni.

 

Fotózással kapcsolatos kérdések

A Magyar Zene Házában kizárólag saját használatra készülő amatőr fényképek készítése engedélyezett. Minden egyéb esetben, fotós, videós felvételek készítése előtt előzetes egyeztetés szükséges. Kapcsolatfelvétel: info@zenehaza.com

Látogatóink személyiségi joga védelmében a Magyar Zene Háza kiállításain nem szabad fényképet, videót készíteni.

A Magyar Zene Házában saját használatra készülő, amatőr fényképek készítése engedélyezett. Esküvői, divat vagy más fotózás, forgatás esetén előzetes egyeztetés szükséges. Kapcsolatfelvétel: info@zenehaza.com

Zenepedagógiai kérdések

A 120 perces foglalkozásaink díja, melynek során a csoport a kiállítótérben és a zenepedagógiai teremben is zenepedagógiai foglalkozásban részesül:
Részvételi díj csoportonként: 14 000 Ft,
Belépők: Diák: 1200 Ft/fő
Pedagógus: 500 Ft/fő
Felnőtt: 3200 Ft/fő
Minden 10. diák után 1 pedagógus ingyenes.

A 60 perces foglalkozásaink díja, melynek során a csoport a zenepedagógiai teremben zenepedagógiai foglalkozásban részesül, utána pedig szabadon megtekintheti a kiállítást, melyre még minimum 60 percet érdemes számolni.
Részvételi díj csoportonként: 14 000 Ft,
Belépők: Diák: 1200 Ft/fő,
Pedagógus: 500 Ft/fő,
Felnőtt: 3200 Ft/fő
Minden 10. diák után 1 pedagógus ingyenes.

Óvodás foglalkozásaink díja:
Gyermek: 1000 Ft/fő,
Pedagógus: 500 Ft.
Minden 5. gyermek után 1 pedagógus ingyenes.

A Zenepedagógiai épületséta programunk választható kiállítással és kiállítás nélkül is.  

Kiállítás megtekintésével:
Csoportos jegy: 14000 Ft
Diák: 1200 Ft
Pedagógus: 500 Ft
Felnőtt: 3200 Ft
Diákcsoport esetén: minden 10. diák után 1 fő pedagógus ingyenes

kiállítás megtekintése nélkül:
Diák: 1000 Ft/fő
Pedagógus: 500 Ft/fő
Felnőtt: 1000 Ft/fő
Diákcsoport esetén: minden 10. diák után 1 fő pedagógus ingyenes

Zenepedagógiai termeink befogadóképessége miatt és a foglalkozások minősége érdekében kérjük, hogy minden esetben tartsák be a maximális csoport létszámra vonatkozó előírásokat és az alábbiak szerint jelentkezzenek:

  • A csoport létszáma alsó és felső tagozatosoknak szóló foglalkozásokon maximum 30 fő diák lehet. A kísérők száma egy csoport esetében a pedagógusokkal együtt összesen maximum 5 fő.
  • A csoport létszáma középiskolásoknak szóló foglalkozásokon maximum 35 fő diák lehet. A kísérők száma egy csoport esetében a pedagógusokkal együtt összesen maximum 5 fő.
  • A csoport létszáma óvodásoknak szóló foglalkozásunkra maximum 25 fő óvodás lehet. A kísérők száma egy csoport esetében a pedagógusokkal együtt összesen maximum 5 fő.

Minden 10. diák után 1 kísérő pedagógus számára a belépés ingyenes.

60 perc + kiállítás: A zenepedagógiai foglalkozás során zenepedagógusaink kb. 60 perc időtartamban (50 perc foglakozás + 10 perc szünet) egy ráhangoló szakasz után foglalkoznak a csoporttal zenepedagógiai termeinkben. A foglalkozás után a Hangdimenziók című kiállítás szabadon megtekinthető a csoport számára, melyre minimum 60 percet érdemes számolni.

120 perc: A foglalkozás során zenepedagógusaink a felkészítő, ráhangoló szakasz után kb. 2x45 perc időtartamban (+ kb. 15 perc szünet) foglalkoznak a csoporttal zenepedagógiai termeinkben és a kiállítótérben egyaránt. A csoport létszámától és a zenepedagógiai foglalkozás fajtájától függően csoportbontásban, két pedagógus is tarthatja a foglalkozást párhuzamosan.

45 perc: Kizárólag óvodás korosztálynak szóló foglalkozás, amely során zenepedagógusaink a zenepedagógiai termekben foglalkoznak az óvodás csoporttal. A foglalkozás nem tartalmazza a kiállítás megtekintését.

60 perces zenepedagógiai foglalkozásaink csak a kiállítással együtt foglalhatók. A Zenepedagógiai épületséta című programunkra van lehetőség a kiállítás megtekintése nélkül foglalni időpontot.

A jelentkezés önmagában nem jelent automatikus foglalást, az csak a visszaigazoló email által válik érvényessé.
Visszaigazoló emailünkben pontosan megküldjük a fizetendő összeget, melyet a foglalkozás napján a helyszínen készpénzben vagy bankkártyával lehet kifizetni. Készpénzfizetési áfás számlát a fizetéskor kérhetnek a pénztárnál.

Jegyvásárlással kapcsolatos kérdések

A Magyar Zene Háza koncertjein két mozgásában korlátozott személyt tudunk fogadni kerekesszékkel. Jegyvásárlásra csak személyesen van lehetőség, előzetes jegyfoglalás leadható a jegy@zenehaza.com e-mail címen. A foglalt jegyek átvehetők, kifizethetők a koncert előtt a Magyar Zene Háza jegypénztárában. Mozgássérült személyek az előadásokat térítésmentesen látogathatják, egy fő kísérő számára 50 %-os kedvezményt biztosítunk a jegy árából.

A Magyar Zene Háza kiállításaira kerekesszékes látogatóink és egy fő kísérő számára a jegy ára, két fő számára 500 forint. Jegyek a helyszínen és online is vásárolhatók.

A Hangdimenziók: zenei utazás térben és időben című állandó kiállításunk jegyára a Hangdóm látogatói díját nem tartalmazza. A Hangdóm 1000 Ft díj ellenében látogatható (2023.01.01-től 2000 Ft), jegyvásárlásra a Magyar Zene Háza jegyirodáiban, illetve online is van lehetőség, itt. A Hangdóm maximum 35 fős csoportban látogatható, a 30 perces vetítés óránként kétszer indul. A vetítés 0-3 éves korig ingyenes.

Minden típusú SZÉP-kártyát elfogadunk helyszíni jegyvásárláskor.

A Magyar Zene Háza programjaira, illetve kiállításaira a helyszíni jegyirodákban, illetve online lehet vásárolni. A jegyiroda nyitvatartásáról bővebb információ itt található. Online jegyvásárlásra itt van lehetőség.

A kiállítás 6 éves kor alatt kedvezményesen látogatható. Jegyárakkal, kedvezményekkel kapcslatban bővebb információ itt olvasható.

A Zene Háza programjaira nem személyre szóló jegyeket állítunk ki, így a belépő más részére átadható. A Zene Háza hivatalos másodlagos jegyértékesítő partnere a TicketSwap, itt korábban megvásárolt, de eladó sorba került jegyeket kereshetsz vagy kínálhatsz korrekt áron, teljes biztonsággal: https://www.ticketswap.hu/location/magyar-zene-haza/169122

A program elmaradása esetén a jegyek visszaválthatóak a Magyar Zene Háza jegyirodáiban nyitvatartási időben

Elsőként a tranzakció sikerességét, illetve a levelező rendszered spam mappáját érdemes ellenőrizni. Amennyiben a probléma ez után is fennáll, a Magyar Zene Háza munkatársai készséggel állnak rendekezésre a jegy@zenehaza.com e-mail címen.

 

A leggyakrabban az alábbi problémák szoktak a hiba hátterében lenni: 

- a bankkártya nem alkalmas online vásárlásra,
- le van tiltva az online vásárlás lehetősége, 
- nincs elegendő fedezet a kártyán,
- nincs megfelelően beállítva a napi egyenleg,
- lejárt a bankkártya,
- az adatok megadásakor félregépelés történt.

Végső esetben a kártyát kibocsátó bank segíthet a hiba azonosításában.