Azonnali hívás
Szabadtéri koncertek

Szabadtéri koncertek

Zenei élmény a szabadban

 

Május 10-én megnyílt a Szabadtéri színpad

A Magyar Zene Háza Szabadtéri színpada feltörekvő, valamint az egyes rétegzsánerek előadóinak is lehetőséget ad koncertezésre, számos jól ismert zenész és formáció mellett. A május 10-én kezdődő szabadtéri szezon ingyenes programkínálatában DJ-szettek, koncertek, kezdőket is váró táncházak, filmvetítések, valamint családi programok is helyet kaptak. A szabadtéri koncertek mellett megnyílik a Zene Háza kültéri kerthelyisége, a ZeneKert is.

ZENE A SZABADBAN – INGYENES CSALÁDI PROGRAMSOROZAT 2023

Izgalmasabbnál izgalmasabb koncertekkel, előadásokkal, foglalkozásokkal várjuk szabadtéri színpadunkon az egész családot, a nyár minden szombatján 10:30-kor! Sorozatunkban nemcsak a legkülönbözőbb zenei műfajoknak szentelünk figyelmet – így a jazztől a magyar és afrikai népzenén keresztül a klasszikus zenéig – hanem olyan nagyszerű előadóknak is, akik kevésbé ismertek a nagyközönség előtt, ugyanakkor mindenképp nagyobb figyelmet érdemelnek. Mindezt a legkülönbözőbb formákban, hiszen lesz természetesen koncert (Manó Swing), sőt lemezbemutató is (Cirkusz-KA), de színházi előadás (Danny Bain), hangszerkészítő foglalkozás (Kovács Gábor), zenés bábjáték (Keresztes Nagy Árpád) és interaktív mesés zenejáték is (Joós Tamás). Úgyhogy érdemes kilátogatni a Ligetbe hétről hétre, az egész családnak!

július 1. – Manó Swing koncert
július 8. – Cirkusz-KA: Fecskebeszéd (családi lemezbemutató koncert)
július 15. – Danny mesél: Kodzsugukila, a boszorkány (afrikai mese bábokkal és különleges hangszerekkel)
július 22. – Kovács Gábor: Hulladékból hangszert (rendhagyó hangszerbemutató és foglalkozás)
július 29. – Lovászi Edina és Zenekara: Abszurd, Bravúr, Celeb (koncert bábjátékkal)
augusztus 5. – Népzenei hangszerkóstoló és bábtáncoltatás Keresztes Nagy Árpáddal
augusztus 12. – Zenélő Budapest 2023 (közösségi hangszerek bemutatója)
augusztus 19. – Joós Tamás: Violin király és Hanga királykisasszony (mesés hangszerbemutató és zenejáték)

2022/07/02 - 2023/08/19

A Vibe Changers a Random Trip és a Seven Seconds In the Future, azaz Budapest két legismertebb improvizációs csapatának szerelemgyereke. Egy improvizációs koncert és open mic-est egybekapcsolva. Az elmúlt időszakban már megmutatta magát a projekt, de a nyári, szabadtéri koncertek időszakában a Városligetbe a Magyar Zene Házának Szabadtéri színpadára költöznek.

2022/06/14 - 2023/08/08

Fedett Szabadtéri színpad

A programot esős idő esetén is megtartjuk, mivel a Szabadtéri színpad nagy részben fedett.