Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Díjak, elismerések

Ezüst érmet nyert a Zene Háza föld alatti tere az amerikai Blooloop Díjon. A Hangdimenziók c. állandó kiállítás, a Kreatív Hangtér és a Hangdóm innovatív megoldásait bemutató pályázati anyag második helyezést ért el az amerikai Blooloop Innovation Awards Kreatív Technológia kategóriában.

Az Eiffel Műhelyházban adták át 2022-ben a Highlights of Hungary elismeréseket. Mintegy százezer közönségszavazat érkezett a jelöltekre, éppen ezért hatalmas elismerés, hogy hazai pályán a Magyar Zene Háza az első 8 helyezett közé került. 

2022 októberében újabb rangos nemzetközi díjat nyertünk. A globális utazási és turisztikai ágazat Oscarjaként emlegetett 29. World Travel Awards versenyen közönségszavazással Európa vezető új turisztikai attrakciója 2022 címet nyertünk. Köszönjük a szavazatokat!

Fotó: Puczkó László – a Városliget Zrt. vendégélmény- és turisztikai szakértője, Graham Cooke – a World Travel Award alapítója és elnöke

Az amerikai építész szakmát is elvarázsolta a Magyar Zene Háza, ugyanis a tengerentúl legrangosabb építészeti megmérettetésén, az Architecture MasterPrize versenyén elnyerte az Architectural Design of the Year elismerést, vagyis az év építészeti fődíját. Ezzel a Magyar Zene Háza nemcsak Magyarország legtöbbet díjazott fejlesztése lett, hanem Európa egyik legelismertebb épületévé vált, és a tengerentúlon is bekerült a legjobbak közé.

A Magyar Zene Háza 2022 októberében a 13. Portfolio Property Awards különdíját nyerte el. Az eseményen a 8 tagú zsűri 2022-es év legkülönlegesebb és legmeghatározóbb ingatlanpiaci projektjeit rangsorolta, s különdíjat egyedüliként Sou Fujimoto alkotásának ítéltek oda.

Photo credit: Property Awards: Mónus Márton/Portfolio

Újabb nagy presztízsű díjat nyert Magyar Zene Háza az egyik legjelentősebb ingatlan-szakmai kiállításon Németországban. A German Design Council által odaítélt Iconic Award-ot a müncheni Expo Real-on adták át ünnepélyes keretek között. A Sou Fujimoto tervezte Magyar Zene Háza ezzel az ingatlanszakma két legnevesebb seregszemléjén is a világ élmezőnyébe került.

A Magyar Zene Házáról készült, Palkó György által készített fotó elnyerte az Architecture Photography of the Year 2022-t a rangos Loop Design Awards fotópályázaton. "Az volt a célom, hogy kiemeljem a természetszerű kialakítást és a szerkezet összetettségét. Pályafutásom egyik csúcspontja volt egy ilyen egyedi épület fotózása."

Fotó: Palkó György

Év Turisztikai Attrakciója 2022 díjat nyerte ez a Zene Háza a szallas.hu szakmai zsűri döntése alapján 7300 izgalmas attrakció közül.

 

A Magyar Zene Háza 2020 őszén elnyerte a „világ legjobb zenei célú ingatlanfejlesztése” díját, az amerikai Music Cities Awardson. Az épület a legjobb európai fejlesztésként került kategóriájának három legjobbja közé, majd nyerte el a „Best Use Of Music In Property Development/Real Estate” kategória fődíját.

A zsűri fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza az „#ingatlanszakmai Oscaron” Cannes-ban a világ legnagyobb és legrangosabb ingatlanszakmai kiállításán, a MIPIM-en! Történelmi pillanat, hogy a nemzetközi szakmai grémium a világ legjobb épületeit felvonultató mezőny elé helyezte a Magyar Zene Házát és egyhangú szavazással a zsűri fődíjával jutalmazta.

2019 decemberében először „Európa legjobb középülete” lett a Magyar Zene Háza, majd „A legjobb nemzetközi középület” díját is elnyerte az egyik legrangosabb nemzetközi ingatlanszakmai versenyen, az International Property Awards-on.

A Time out magazin a világ 2. legizgalmasabb helyszíneként tüntette a Magyar Zene Házát a 2022-ben mindenképpen megnézendő kulturális helyszínek listáján.

CNN és a World Architecture Community (WAC) is 2021 egyik legjobban várt új épületének nyilvánította.