Azonnali hívás
Hangdimenziók - Zenei utazások térben és időben

Hangdimenziók - Zenei utazások térben és időben

A Magyar Zene Háza állandó kiállítása
Jegyet veszek
Állandó kiállítótér
Típus:
Kiállítás
Műfaj:
Interaktív
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Hangdimenziók - Zenei utazások térben és időben

Kedves látogató!

A Hangdimenziók - Zenei utazások térben is időben című állandó, interaktív kiállítás időpontjaira a jegyek – főképp a hétvégi idősávokban – nagyon gyorsan fogynak. Kérjük önöket, hogy lehetőség szerint előre váltsák meg a belépőiket, mert elképzelhető, hogy a helyszínen erre már nem lesz lehetőség. A hétvégi idősávokban csak akkor induljanak el megtekinteni a kiállítást, ha előre megvásárolták belépőjüket!

A Magyar Zene Házában különleges zenei tárlat mutatja be a zene történetének legfontosabb állomásait, európai, illetve magyar fókusszal. Az ősi ritmusoktól elindulva egészen a 21. századig az élet körforgásán keresztül meséli el a zene jelentőségét, végighalad a legfontosabb zenetörténeti fordulópontokon, kiemelve egy-egy ikonikus alkotót.

A Hangdimenziók - Zenei utazások térben is időben című állandó, interaktív kiállítás megtekintésére ajánlott két-három órát szánni. A kiállítás előszeretettel használja a technológia eszközeit és játékosan vonja be a látogatót, hogy új ismereteket nyújtson a zenéről. Egy pár hasznos tanács, hogy páratlan élményben lehessen része:

- Figyeljen a személyes navigátora által megosztott információkra és kövesse az instrukciókat!
- Lassítsa le a lépteit, majd merüljön el a hangok világában!
- Legyen vállakozókedvű! Fedezze fel bátran a térben elhelyezett installációkban rejlő lehetőségeket!
- Menjen közel a vetítésekhez és mélyedjen el a filmekben, személyes történetekben!


A kiállítás által nyújtott teljes élmény átéléséhez érdemes betervezni ezt a két-három órát. Kérjük, hogy a megvásárolt idősávban kezdje a látogatást. A kiállítás megtekintéséhez az ingyenes ruhatár használata kötelező.
 

„A lelkünkhöz a fülünk van a legközelebb.” (Johann Gottfried Herder, „Kritische Wälder”, 1769)

A Magyar Zene Háza: életfa a ligetben. Arany levelei, karcsú oszlopai révén koronája, törzse van. Most a gyökereknél állunk. Az intézmény innen szívja fel szellemi táplálékát. A gyökerek – mint egy labirintus – összefonódnak. Közöttük sétálunk. Időben és térben nagyon mélyen kezdjük felfedező utunkat: a zene születésénél, majd belekapaszkodunk a magyar népzene és az európai zene gyökereibe. Évszázadokon át követjük a zene életét és azt, hogy mit jelentett a hangok rendezett sora az embereknek, különös tekintettel a magyaroknak Európa fényében, olykor árnyékában. A kiállítás önmagáért beszél, pontosabban zenél, mert amerre fordulunk, mindenütt zenét hallunk. Itt a kiállítás tárgya maga a zene. Hallgass a zenére! – mondhatjuk Shakespeare után szabadon –, de ne csak arra, ami a fejhallgatóból jön, hanem arra is, ami körülötted és benned van. Amikorra majd elérünk napjainkhoz, és sétánk befejeződik, sok hang vésődik be elmédbe és lelkedbe egyaránt.

Jegyet veszek

Jegyárak

3400 Ft
Elmentem a naptárba:

LÁTOGATÁSI INFORMÁCIÓK

 

A Magyar Zene Házában található állandó kiállítást érvényes jeggyel lehet megtekinteni, a beengedés 30 perces idősávokban történik. A látogatások fél óránként kezdődnek. A kiállítás két óra alatt tekinthető meg. A belépőket előzetesen online, illetve a helyszínen lehet vásárolni az adott idősávban rendelkezésre álló helyek függvényében.

 

ÁLLANDÓ KIÁLLÍTÁS NYITVATARTÁSA

 

  • Hétfő: zárva  (Minden hónap első keddjén is zárva)
  • Kedd, Szerda, Csütörtök, Szombat, Vasárnap: 10-18 óráig
    Pénztárzárás és utolsó belépés a kiállításra: 16.15
  • Péntek: 10-20 óráig 
    Pénztárzárás és utolsó belépés a kiállításra: 17.45

 

A kiállítás megtekintéséhez elengedhetetlen a fejhallgató használata. A fejhallgatót a kiállítás bejárata előtt kollégáinktól lehet igényelni. A ruhatár használata ingyenes és a kiállítások, rendezvények látogatása esetében kötelező. A csomagokat, bármilyen méretű hátizsákot, esernyőt és táskát kötelező a ruhatárban elhelyezni.

A kiállítás és a vetítőterem 18:00-kor zár, a jegykiadás és belépés utolsó időpontja 16:45. Kérjük, hogy szíveskedjen elhagyni az adott területet a zárást végző kollégák megjelenésekor, és legkésőbb 17:50-ig keresse fel a ruhatárat, ha szükséges.

Az online megváltott belépőjeggyel, az első két óra parkolás a Múzeum Mélygarázsban ingyenes a látogatás napján. Kérjük Önöket, hogy parkolójegyeiket érvényesítsék a Magyar Zene Háza információs pultjánál.

Jó tudni!

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.