Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Kreatív Hangtér

Jegyet veszek
Kreatív Hangtér
Típus:
Kiállítás
Műfaj:
Interaktív
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Kreatív Hangtér

„Önmagában egyetlen hangról sem mondhatjuk el azt, hogy zenei vagy sem. Egyszerűen csak egy hang. Bármilyen hangról is legyen szó, az akkor válik zeneivé, ha megtalálja a helyét egy zeneműben.”

John Cage

Játék a hangokkal, sokfelől megközelítve, sokfelé kitekintve, körüljárva, belemászva, szétszedve és összerakva. Hogyan jön létre? Mivel irányítható? Milyen jellemzői vannak? Milyen összefüggései vannak a fénnyel, a térrel vagy az idővel? Milyen élményt nyújt neked? Minderre megtalálhatod a választ ebben a térben. A nyolc különböző installáció más-más szeletét mutatja be a hangok végtelenül gazdag világának. A Kreatív Hangtérben akkor is tudsz zenélni, ha esetleg sosem volt rá lehetőséged, hogy hangszereken játssz. 

Ne feledd, nincs rossz hang! Jó szórakozást! 

 

Kedves Látogató! 

Nyolc nagyszabású, egyedi tervezésű hangkeltő installációval várja a látogatókat a Magyar Zene Háza új kiállítása, a Kreatív Hangtér. A szabad játékot lehetővé tevő térben bárki kipróbálhatja magát az Orchestrion virtuóz robotzenekar karmestereként vagy rögzítheti első hangfelvételét a Kreatív Hangstúdióban, létrehozhat négyszólamú ritmuskompozíciókat a Ritmushajtányon, vagy megcsodálhatja, ahogy egy százéves elektrofon hangszer, a Chladni-Theremin hangjai szebbnél szebb geometriai mintázatokat rajzolnak.

A Magyar Zene Háza célja, hogy minél több látogató számára közelebb hozza a zene világát. A nagysikerű állandó kiállítás mellett a most megnyíló Kreatív Hangtér egy újabb állomás a zene világa felfedezésének izgalmas útján. A történelmi ismeretek, a zenei sokszínűség megismerése után, a Ház a zenélés, a közösségi élmény varázsát kínálja a látogatóknak.

 

 

 

NYITVATARTÁS

 

  • Hétfő: zárva  (Minden hónap első szerdáját megelőző kedden is zárva)
  • Kedd, Szerda, Csütörtök, Szombat, Vasárnap: 10:15 - 18 óráig
  • Péntek: 10:15 - 20 óráig 
Jegyet veszek

Jegyárak

2000 Ft

4 éves kortól ajánljuk

Elmentem a naptárba:

LÁTOGATÁSI INFORMÁCIÓK

 

A Kreatív Hangtér által nyújtott teljes élmény átéléséhez érdemes betervezni ezt az egy órát a látogatásra. Kérjük, hogy a megvásárolt idősávban kezdje a látogatást. A Kreatív Hangtér megtekintéséhez az ingyenes ruhatár használata kötelező. A csomagokat, bármilyen méretű hátizsákot, esernyőt és táskát kötelező a ruhatárban elhelyezni.A földszinti ruhatár június 1-től nyári szabadságra megy, azaz nem üzemel. Megőrzésre szánt ruháikat, táskáikat, értéktárgyaikat a -1 szinten található, lezárható szekrényekben tudják elhelyezni.

A Magyar Zene Házában található Kreatív Hangteret érvényes jeggyel lehet megtekinteni, a beengedés 60 perces idősávokban történik. A látogatások óránként kezdődnek. A belépőket előzetesen online, illetve a helyszínen lehet vásárolni az adott idősávban rendelkezésre álló helyek függvényében. A Kreatív Hangtérben a jegyen feltüntetett (belépési) időponttól számított 1 órán át lehet bent tartózkodni.

A Kreatív Hangtér 18:00-kor zár, a jegykiadás és belépés utolsó időpontja 16:15. Kérjük, hogy szíveskedjen elhagyni az adott területet a zárást végző kollégák megjelenésekor, és legkésőbb 17:45-ig keresse fel a ruhatárat, ha szükséges.

Az online megváltott belépőjeggyel, az első két óra parkolás a Múzeum Mélygarázsban ingyenes a látogatás napján. Kérjük Önöket, hogy parkolójegyeiket érvényesítsék a Magyar Zene Háza információs pultjánál.

 

ALKOTÓK

 

Kurátor / curator 
HORN Márton, MANDLI Endre Vazul - MAGYAR ZENE HÁZA 

Projektmenedzsment / project management 
SZABADOS Gyula - VÁROSLIGET ZRT. 

Koncepció / concept 
VÁCZI Dániel 

Installáció design és kivitelezés / installation design & implementation 
GROSS András, TEREBESSY Tóbiás - MEDENCE CSOPORT KFT. 

Belsőépítészet / interior design 
BÁGER András - BAHCS MŰVEK KFT., 
SZABÓ Áron (belsőépítész munkatárs / interior design assistant) 

Közreműködők / contributors 
DERZSI PAP Álmos, hangszerész / instrument maker (Klavimera) 
Tony DECAP - B.V. ORGAN FACTORY DECAP (BE) (Orchestrion) 
ADORJÁN Zalán - ARTIZINE BT, JANCSÓ Gergő (Chladni-theremin) 
HAJDU Gáspár, PAPP Gábor - XORXOR INTERACTIVE KFT. (kreatív programozás / creative coding) 
NAGY Ágoston, SAMU Bence - OPENFORM BT. (kreatív programozás / creative coding) 
BOLCSÓ Bálint, SINGER Patrik, MIZSEI Zoltán - FTI–IASK (programozás / coding) 
BATTHA Gáspár, MÁRTON Péter (elektronika / electronics) 
CSIKÓS Péter - MEDIUM KFT.(vetítéstechnika / projection technology) 
TATAI Gergely - GRC COMPUTER KFT. (hardver / hardware) 
VÁLI Miklós - OBERYN STUDIO (videó / video)
LAKOS Tamás (grafika / graphic design) 

Zenei közreműködők / musical contributors 
SÁRKÖZI Edina (ének / voice) NÉMETH Bendegúz (gitár / guitar) 
BARTÓK Vince (basszusgitár / bass) BARANYI Bence (dob / drums) 
POZSÁR Máté (szintetizátor / synth) 

További közreműködők / other contributors 
BOTLIK Tibor, HOFECKER Andor, KOCHÁN Attila és József, MIZSEI Zoltán, 
SÁRKÁNY Bence, SALAMON Árpád, VICSEK Viktor, XILO-TON Kkt 

Belsőépítészeti kivitelezés / implementation of interior design 
KIS- TORMA Csaba - KÖNIGSBERG HUNGÁRIA KFT., JURIDA Péter -5LET-1LET KFT. 

Szakági tervezők / specialists 
RAJKAI Ferenc, NAGY Dániel (épületvillamosság / electrical designer), FARKAS János (világítástechnika / lighting technology), AMBRUS Roland (tartószerkezetek / structure) 
HAJDÚ András (sprinkler), FÜRJES Andor (akusztika / acoustics), KORMÁNYOS Anna (akadálymentesség / accessibility), TAKÁCS Lajos (tűzvédelem / fire safety) 

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.