Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás
Fellépőink kedvencei – Jakab Péter-playlist

Fellépőink kedvencei – Jakab Péter-playlist

2023/03/13 | 3 p

Jakab Péter lemezbemutató 2023.03.25.

Jakab Péter március 25-én mutatja be Ez még nem az című második szólólemezét a Zene Házában. A Jazzékiel frontembereként is ismert dalszerző-előadó a 2021-ben megjelent debütáló, szobazenés, személyes dalcsokor után az új, 2023. február 1-én megjelent, Ez még nem az című album némileg elmozdul az előzőtől – szolidan akusztikusabb hangvételű. A koncert előtt hallgassuk meg milyen zenék inspirálták Jakab Péter második szólóanyagát.

Jakab Péter kommentárt is fűzött a playlisthez, a koncerten játszott lemezanyag ihletéséről:
"A második lemezen az volt az terv, hogy egy Elvis Costello-szerű, gyűrött karakterként ülök majd a zongora mögött és borostásan, búsongós férfiromantikát énekelek meg, jó nyálas balladákban. Mindennek az lett volna a kerete, hogy olyanok legyenek a dalok, mintha fiktív albumok lemezzáró dalai lennének. A technikai korlátokra pedig mindig jó orvosság egy kis shoegaze."

Íme, az Elvis Costellótól, Low-tól, mindeféle shoegaze, dreampop zenéken (My Bloody Valentine, Cocteau Twins, Beach House) át Leonard Cohenig, PJ Harvey-ig tartó playlist:

 

Lemezbemutatót tart a Jazzékielből is ismert Jakab Péter énekes-dalszerző, aki második szólóanyagát játssza ezen az esten először. A 2021-ben megjelent debütáló, szobazenés, személyes dalcsokor után az új, 2023. február 1-én megjelenő, Ez még nem az című album némileg elmozdul az előzőtől – szolidan akusztikusabb hangvételű –, és ezúttal már a koncertmegszólalást biztosító zenekar tagjai (Hajba Áron gitáros, Kalmár Tibor basszusgitáros és Mózes Zoltán dobos) is szerepelnek rajta.

2023/03/25 20:00
Előadóterem