Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Bérleteink

Programsorozataink és bérleteink célja, hogy havonta legalább egyszer látogass el hozzánk, és érezd otthonodnak a Zene Házát! 

Programsorozataink és bérleteink célja, hogy havonta legalább egyszer látogass el hozzánk, és érezd otthonodnak a Zene Házát! Felfedező-bérletünk lebontja a műfaji határokat és izgalmas útvonalat határoz meg. Ha keresed az újat, nem konkrét műfajokban, hanem élményekben gondolkodsz, akkor itt egy útlevél, amit neked találtunk ki! Francia progjazz zenekar és japán tradicionális énekes észvesztő fúziója, brit virtuóz gitáros souljazzhiphoppal, valamint a legendás angolai énekes, Bonga, aki elsőként tette ismertté a Sodade című dalt, amiből aztán Cesaria Evora csinált világslágert.

Részletek:

 1. 2023. szeptember 29. (péntek), 19.30: PoiL Ueda (JAP / FRA)
 2. 2023. október 5. (csütörtök), 19:30: Mansur Brown (UK) | SunMa
 3. 2023. október 14. (szombat), 19.30: Bonga (Angola)

A bérlet ára: 10 400 Ft

A bérlet tartalmazza a koncertbelépőt a felsorolt koncertekre.
Bérletvásárlás esetén a visszaigazoló levelet fel kell mutatni az ellenőrzést végző személy számára. Az azonosítás név és e-mail cím alapján történik.

Bérletet veszek

A Hangadó Senior széria célja, hogy klubként működjön, amelyen kicsit utánajárunk közösen a zenetörténet nagy anekdotáinak és zenehallgatással, énekléssel és kvízjátékkal fűszerezve egy kellemes péntek délutánt tölthetünk együtt. Az előadást Tápai Dóra karnagy, középiskolai ének-zenetanár, a Magyar Zene Háza zenepedagógusa tartja. Ettől az évadtól - a tavalyi szezon sikerére alapozva - 90 perces interaktív foglalkozásokra számíthatnak a kedves érdeklődők. A célközönség a nyugdíjas korosztály, de mindenkit szeretettel várunk, hogy jó hangulatban, közösen töltsünk el egy péntek délutánt. A sorozatra 5 alkalmas bérlet váltható.

Részletek:

 1. 2023. szeptember 15. (péntek), 15.00: Muzsikáló Arcképcsarnok
 2. 2023. október 20. (péntek), 15.00: Szereti ön az Operát?
 3. 2023. november 17. (péntek), 15.00 Az opera királya
 4. 2023. december 15. (péntek), 15.00: Adventi Kalendárium
 5. 2024. január 19. (péntek)  15.00 Az új világ hangja

A bérlet ára: 8000 Ft

Bérletet veszek

Szeptemberben is lehet fesztiválozni, és még a várost sem kell elhagyni hozzá. Ha nehezen engeditek el a szabadtéri estéket, de már kicsit hangolódnátok a sulikezdésre, találkoznátok új vagy régi szaktársakkal, vagy csak simán kikapcsolódnátok a Városligethez közel, élő és elektronikus zenére, akkor mindennek tökéletes metszete az Intermezzo!

Mi ez?🤔 Idén már másodjára valósul meg a MOME és Magyar Zene Háza kollaborációjaként a kétnapos Intermezzo Fesztivál, amit diákok szerveznek -nem kizárólag- diákoknak, hogy közösséget teremtsenek a zene és dizájnszemlélet mentén. Ezt pedig sokszínű zenés és edukatív programokkal, erős vizuális megjelenésekkel és installációkkal tervezik megvalósítani. Inspirálódni itt nem kell, hanem muszáj.

Helyszín: Magyar Zene Háza
Időpont: 2023. szeptember 8-9.

Megérkeztek az első fellépők:
Henri Gonzo és a papírsárkányok
Hakumba
Acideal
Yorgos
Unibeats
Hanussen

 

Bérletet veszek

Programsorozataink és bérleteink célja, hogy havonta legalább egyszer látogass el hozzánk, és érezd otthonodnak a Zene Házát! Népzenei bérletünk tradicionális koncertjei nagy zenei hősöket idéznek meg, méltó mai utódaik előadásában. A Rendek között, vonók mögött című koncerten 21. századi népzenész sorsok elevenednek meg. A Körösvidék román zenéje és táncai című gálakoncert hagyományőrző táncosokkal és zenészekkel Méhkeréktől Élesdig, Elektől Nadabig. A néptánckutatás Bartókja című koncert pedig szakmai nappal és gálakoncerttel tiszteleg Martin György emléke előtt.

 1. 2023. október 1. (vasárnap), 19.30: Rendek között, vonók mögött
 2. 2023. október 29. (vasárnap), 19:30: A néptánckutatás Bartókja
 3. 2023. december 3. (vasárnap), 19.30: A Kőrös-vidék román zenéje és táncai
Bérletet veszek

Kalandozások a zenében az ország legszórakoztatóbb, legbeszédesebb ének-zene tanárával. Tóth Árpád nem csak kiváló előadó, karnagy és művész, de magával ragadó előadásaival azt is képes elérni, hogy még a legbátortalanabb emberek is lépjenek egy lépést előre.

Bérletet veszek

A Berlin-Budapest Expressz szeptemberben fut be másodszor a Zene Házába és részben Berlinből, részben Budapestről, részben pedig más európai városokból mutat be műfaji határokon átívelő előadókat, előremutató zenéket. Az őszi etap szeptember 15-i, pénteki-i nyitónapján a katalán artpop-sztár, Marina Herlop, és a 2022-es lemezével nagyon befutott szlovén képzelt népzenés, avantfolk-trió, a Širom lép fel. Szeptember 16-án, szombaton pedig az amerikai minimalista lebegős elektronikus-ambient művész, az énekes-klarinétos Holland Andrews, és a londoni experimentál techno producer-dj-zeneszerző, Beatrice Dillon zenél. Mindkét nap ingyenes szabadtéri koncert zárja a programot: pénteken a Huba és Vazul csodálatos utazásai nevű improvizatív, pszichedelikus formáció, szombaton pedig a moldvai muzsikát játszó Kalagor lép színpadra. A Berlin-Budapest Expresszt a Magyar Zene Háza a Digital in Berlin nevű, berlini kulturális szervezőcsapattal közösen rendezi. A hétvége ötlete mögött az áll, hogy kössünk össze két kulturálisan élénk európai fővárost, illetve teremtsünk fórumot műfaji határokon átívelő cseréknek, és innovatív zenei tevékenységek számára. 

Az eseményekre napijegy és kombinált bérlet is kapható.

Bérletet veszek

Sorozatunk koncertjei a zene sokszínűségét hivatottak bemutatni. Klasszikus, jazz és könnyűzene egyaránt megtalálható ebben a sorozatban, így aki végig látogatja alkalmainkat, hamar beláthatja, a zene valóban ezerarcú. Ráadásul a koncerteket követően az előadók segítségével lehetőség nyílik a koncerten szerepet játszó hangszereket is megismerni, közelebbről szemügyre venni. Úgyhogy bátran állítjuk, zenei utazáson soha nem volt még olyan könnyű részt venni, mint ennek a sorozatnak a részeseként.  

Javasolt korosztály: 5 éves kortól 

Bérlet jegyár: 7 800 Ft

Bérletet veszek

A zenének is vannak jóbarátai. És ahogy ez a barátoknál szokás, gyakran találkoznak is, hogy csodálatos dolgokat hozzanak létre együtt. Ebben a sorozatunkban azt kívánjuk megmutatni, tánc, színház és vers hogyan kapcsolódik a zenéhez és fordítva, hogyan segíti a zene ezeket a művészeti ágakat. A hogyanról annyit elárulunk, hogy ezek a különleges előadások mind a népi hagyományból táplálkoznak, így aki végig látogatja ennek a sorozatnak az előadásait, az a magyar néphagyomány gazdagságával is megismerkedhet! Aki tehát szórakozva szeret új dolgokat megismerni, annak mindenképp érdemes erre a sorozatra jegyet váltania! 

Javasolt korosztály: 5 éves kortól 

Bérletet veszek

Sorozatunk előadásai mind egy-egy tanulságos történetet mesélnek el a legmagasabb művészi elvárásoknak megfelelően. Ez már önmagában is figyelemre méltó, ugyanakkor közös vonása ezeknek az előadásoknak az is, hogy a klasszikust próbálják meg összekötni az újjal, a hagyományt a jelennel. Ennek érdekében azonban egészen más műfajokat használnak: újcirkusz, kortárs zenejáték, népzenei mesejáté. Aki tehát végig látogatja mindhárom előadást, nemcsak a mese világának különböző arcaival ismerkedhet meg, a klasszikus történetek új arcával, hanem a legkülönbözőbb műfajokkal is! 

Bérletet veszek

2023. október 28.: Mesék romantikus zenében - Linsey Coppens (ének) és Yeon-Min Park (zongora)

2023. november 22.: Az utazás – Gwendolyn Masin & The Origin Ensemble

2023. december 20.: Lodestar Trio

Bérletet veszek

BÉRLETVÁSÁRLÁS MENETE

 

1.A kiválasztott bérletnél a bérletet veszek linkre kattintva tegye kosarába a megvásárolni kívánt bérlet mennyiséget a ligetplusz.hu oldalán. 

2. A Pénztár felületen válasszon fizetési módot.

3. A sikeres vásárlásról e-mail visszaigazolást kap a vásárlás során megadott e-mail címre.

4. Kérjük, őrizze meg a sikeres vásárlást visszaigazoló e-mailt, mert a belépésnél ellenőrizni fogják.

Bérletvásárlás esetén a visszaigazoló levelet fel kell mutatni az ellenőrzést végző személy számára. Az azonosítás név és e-mail cím alapján történik.