Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Rólunk írták

A címben szereplő robotokat persze nem szó szerint kell érteni, mert nem C-3PO és a Terminátor alapított jazz-zenekart, de a képzeletünkben akár az ő karmesterük is lehetünk, miközben a Magyar rapszódiák egy darabját játsszuk. Persze nem kell leállni a karmesterkedésnél, mert a Magyar Zene Háza legújabb „játszóterén” úgy kísérletezhetünk a hangokkal, mintha csak egy laboratóriumban lennénk. De ha épp ahhoz van kedvünk, akár még egy zenekart is alapíthatunk.
2022/05/30
2022/05/27
forrás:
Wired
A természet és a zene különleges összefonódásának lehetünk tanúi a városligeti fák ölelte Magyar Zene Házában, amely májustól több újdonsággal is várja látogatóit.
2022/05/27
forrás:
Funzine
Robotzenekar dirigenseként hadonászhatunk, megszólaltathatunk egy Themerint, hangzó golyópályát is építhetünk. Újabb különleges interaktív kiállítótérrel, egy „zenei Csodák Palotájával” gazdagodik a Magyar Zene Háza.
2022/05/27
forrás:
HVG
2022/03/16
2022/03/16
A “palace of musical miracles” in Budapest
2022/01/03
forrás:
Kafkadesk
It’s a big year for music in the museum.
2022/01/03
Music and? | Five reasons to look forward to the House of Hungarian Music
2021/12/31
In our 2021 list, while Sou Fujimoto's live session hits this year's list under the theme of Discovering Performative Architecture of Sou Fujimoto, Zaha Hadid Architects principal Patrik Schumacher's live talk on Speed Redefined: Designing In Remote-controlled Era - New Architectural Intelligent Agents is ranked in the second row by getting the highest number of views.
2021/12/27
from Serge Gainsbourg's house in Paris to the Museum of Broadway in New York and the 'world’s most remote club night'
2021/12/17
forrás:
Daily Mail
Elképesztő zenei élményt nyújt – Megnéztük az újonnan átadott Magyar Zene Házát
2021/12/17
Elkészült a Magyar Zene Háza a Városligetben
2021/12/16
forrás:
index.hu
A Zene Háza a korábban itt álló egykori lepusztult Hungexpo irodaházak helyén épült fel.
2021/12/16
2022 január végén izgalmas kiállítással és zenei programokkal nyitja meg kapuit a közönség előtt
2021/12/16
forrás:
papageno.hu
A három funkcióra (zenepedagógia, interaktív kiállítás, előadóművészet) létrehozott intézmény január 22-én, a magyar kultúra napján nyitja meg kapuit a nagyközönségnek
2021/12/16
forrás:
fidelio.hu
Featuring Maison Gainsbourg, House of Music, Hungary and Gabrielle Chanel. Fashion Manifesto exhibition
2021/12/15
forrás:
Time Out
Mérföldkőhöz érkezett a Magyar Zene Háza kivitelezése: a többemeletnyi, egyes szakaszokon közel 12 méter magas, vízszintes szerkezeti osztás nélküli, egybefüggő homlokzati üvegtáblákból álló üvegfal-felületet a maga nemében nemcsak Magyarországon, de egész Európában is a legnagyobb lesz.
2021/12/10
forrás:
octogon.hu
A Liget Budapest épületkomplexumáról egyelőre egy dolgot lehet viszonylag pontosan tudni: hogy öt intézmény kap benne helyet. Az Új Nemzeti Galéria (annak részeként a Ludwig Múzeum), a Fotográfiai Múzeum, az Építészeti Múzeum, a Néprajzi Múzeum, valamint a Magyar Zene Háza.
2021/12/10
forrás:
nol.hu
House of Hungarian Music by Sou Fujimoto is a “modern and extravagant home for music” in Budapest’s City Park. The project is part of the Liget Budapest redevelopment plan and celebrates the long history of Hungarian contribution to music. Defined by its distinctive roof featuring almost 100 punctured holes, the building boasts an interior full of natural light.
2021/12/09
Rövidesen elkészül a Magyar Zene Háza ezer négyzetméteres, interaktív állandó kiállítása, amely szinte filmszerű élménnyel várja a látogatókat a 2022 év elején megnyíló, a Liget Budapest projektben felépült zenei beavató intézményben – mondta el Batta András zenetörténész, a Magyar Zene Háza ügyvezetője.
2021/11/22
forrás:
kultura.hu
Megjeleníthető-e a zene egy kiállításon, és ha igen, hogyan? A nemsokára megnyíló Magyar Zene Házának állandó tárlata erre a kérdésre is izgalmas választ ad. A kiállítás koncepciójáról, filozófiájáról és megvalósításáról Batta András zenetörténészt, a Magyar Zene Háza ügyvezetőjét kérdeztük.
2021/11/22
forrás:
origo.hu
YouTube videó az épületről
2021/11/01
forrás:
youtube
„Először hallottunk zenét a Magyar Zene Háza már befejezett nagyteremében, az eredmény pedig minden várakozásomat felülmúlta” – mondta Batta András, a Magyar Zene Háza ügyvezetője az üvegfalú koncertterem akusztikai tesztelése után.
2021/11/01
forrás:
octogon.hu
Ahogy az építkezés a végéhez közeledik és egyre inkább formát ölt az eddig csak látványterveken látott, Sou Fujimoto tervezte különleges, természetközeli épület, úgy váltunk egyre kíváncsibbá arra, mi teszi olyan egyedülállóvá az év végén nyitó intézményt. A koncepcióról Horn Márton projektigazgató mesélt.
2021/02/18
In the designs for the highly anticipated House of Hungarian Music project Sou Fujimoto aims to dissolve the boundaries between the building and the Városliget park surrounding it. The key element is a large floating canopy structure punctured with holes that represents sound waves.
2021/01/22
The pandemic may have brought work to a halt on projects around the world, but next year is nonetheless set to welcome an exciting array of new buildings.
2021/01/01
forrás:
CNN Style
A huszonegyedik század szemünk előtt változó Városligete miatt rengeteg konfliktus keletkezett az elmúlt években. A viták jelentős része politikai indíttatású, miközben már látható, hogy nagyon komoly és értékes dolgok születnek a Liget Budapest Projekt égisze alatt. A Magyar Zene Háza épülete és tervezett funkciói is ideológiáktól független, alapvető értékeket képviselnek.
2020/12/20
forrás:
index.hu
„Amikor leültünk eldönteni, hogy a több kiírás közül melyikre adjunk be pályázatot, nem volt kérdés, hogy a Magyar Zene Háza a legnagyobb kihívás. Egyrészt tisztában vagyok vele, hogy a zene fontos kulturális exportcikk Magyarországon, másrészt vonzott, hogy egy park belsejébe, a fák közé építhetek.” (Sou Fujimoto, az épületet megtervező világhírű japán építész.)
2020/12/19
forrás:
index.hu
A Liget-projekt részleges leállítása után eldőlt: a mélygarázsok mellett két új épületet fejeznek be a Városligetben. Az egyik a Néprajzi Múzeum lesz az 56-osok terén, a másik a Fudzsimoto Szú japán építész által tervezett Magyar Zene Háza. Történetesen pont azok az épületek valósulnak meg, amelyek körül jóval kisebb vita zajlott, mint az önkormányzati választások után leállítottak körül. A Zene Háza szinte alig kapott figyelmet az elmúlt években. Nem túl nagy, nem túl magas épületről van szó, amit egy részben eddig is beépített telekre terveztek, de nem egy létező intézmény helyére – szemben az Új Nemzeti Galériával, amit a lebontott Petőfi Csarnok, vagy a Magyar Innováció Házával, amit a lebontott Közlekedési Múzeum helyett szerettek volna felépíteni.
2020/02/02
forrás:
index.hu
The House of Hungarian Music, part of the Liget Budapest Project, has won the World's Best Use of Music in Property Development at the Music Cities Awards. Also selected as one of the top three Best European Development category, the intervention, designed by Sou Fujimoto is under construction on the former site of the demolished Hungexpo office buildings in Budapest, Hungary. Scheduled to open in 2021, the structure of the building is complete, and the iconic roof is taking shape, as well as the monumental glass walls, the largest of their kind in Europe.
2019/09/28
forrás:
ArchDaily
Sou Fujimoto japán építésszel beszélgettünk a Magyar Zene Házáról.
2019/06/03
forrás:
octogon.hu
A Liget Projekt keretén belül megvalósuló Magyar Zene Háza lesz az egész gigaberuházás talán leglátványosabb eleme. A természettel szoros kapcsolatot létrehozó ház transzparens kialakítása, egyedi tetőszerkezete és leveles álmennyezete Sou Fujimoto tervei szerint az épület belsejében is olyan hatást fog kelteni, mintha a szabadban, a parkban járnánk. De nemcsak a japán sztárépítész által megálmodott forma, hanem a hazai szakemberek által kidolgozott tartalom is figyelemre méltónak ígérkezik. A Magyar Zene Háza két vezetője, Batta András és Horn Márton segít megérteni, miről szól és hogyan működik majd az új intézmény.
2018/06/20
forrás:
recorder.hu
Hiába hitelesítette a választási bizottság az LMP népszavazási kérdését a Liget beépíthetőségéről, a Magyar Zene Háza fel fog épülni – Batta András és Horn Márton, a zeneházat tervező munkacsoport vezetői legalábbis biztosak ebben. A háznak egyébként már épülnie kellene, de még mindig nincs meg a kivitelező. Hogy az öt pályázó között van-e Mészáros Lőrinc, arra nem kaptunk választ, minden másra viszont igen. Tényleg egyedülálló zenei csodák palotája készül, amelynek tervezése során a komolyzenész Batta felfedezte magának David Bowie-t. A Zeneakadémia volt rektorát, a magyar komolyzenei élet fontos háttéremberét a Nemzeti Filharmonikusok körüli botrányról is kérdeztük. Szerinte nem kell mindig demokratikusan dönteni. Interjú.
2017/03/28
forrás:
mandiner.hu
Palacsinta? Felhő? A köznyelv máris elkeresztelte a japán sztárépítész, Fudzsimoto Szu Ligetbe álmodott, fák között lebegő építményét, pedig még csak egy elfogadott terv. Igaz, már ez is nagy szó, hiszen a Liget Projektből több épület is kihullott, úgyhogy jelenleg az Új Nemzeti Galéria mellett a Magyar Zene Háza jelenti a legstabilabb sarokkövet.
2016/01/22
forrás:
origo.hu
A Néprajzi Múzeum a francia Vallet de Martinis DIID Architectes, a Magyar Zene Háza a japán Sou Fujimoto Architects, míg a Fotó Múzeum Budapest és a Magyar Építészeti Múzeum a magyar Középülettervező Zrt. tervei alapján épülhet meg a 2018-ra teljesen megújuló Városligetben. Erről döntött a 11 tagú, magyar és nemzetközi szaktekintélyekből álló zsűri, akik a Liget Budapest projekt múzeumaira beérkezett csaknem félezer pályamű közül választották ki a győzteseket.
2014/12/20
forrás:
nepszava.hu