Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

KÖNYVTÁRI KÖR


A Könyvtári Kör, a Zene Háza+ harmadik szintje igazi zenerajongókhoz szól, amely kedvezményes vásárlási lehetőség mellett Magyarországon egyedülálló könnyűzenei gyűjteményébe enged szabad bejárást offline és online felületeken is. Ha nyitott vagy szabadegyetemek látogatására, szükséged van szakmai dokumentumok és archívumok kényelmes böngészésére és magad is szervezője vagy kisebb csoportos programoknak, akkor a Könyvtári Körben van a helyed!

Éves hozzájárulási díj: 3.000 Ft

A tagok számára biztosítottszolgáltatások, kedvezmények:

Ingyenes részvétel egy könyvtári eseményen
Könyvtári eseménynek minősül minden, a Zene Háza 2. szintjén található Multimédiás Könyvtár és Klubban lezajló nyilvános, belépőjeggyel látogatható program. Ezek jellemzően szabadegyetemek, filmvetítések, szakmai beszélgetések, vagy kisebb koncertek. Az ingyenes jegyvásárlás kuponkód segítségével történik, amelyet minden Könyvtári Kör tag kézhez kap és évente egyszer vehet igénybe.

Elővásárlási jog kiemelt könyvtári eseményeinkre
Kiemelt könyvtári programjainkra elővásárlási lehetőséget biztosítunk Könyvtári Kör tagjaink számára. Az ilyen lehetőségekről és a vásárlás menetéről minden esetben e-mailes értesítőt küldünk ki.

Könyvtár kistermének egyszeri, ingyenes használata
A Könyvtár Kör tagjai a Multimédiás Klub és Könyvtár kistermét ingyenesen használhatják egy-egy privát esemény szervezésekor, előzetes időpontegyeztetés és regisztráció alapján. A hangszigetelt szoba felszereltségéhez egy nagyobb televízió is tartozik, amelyen az állományunkban található popkulturális filmeket és a Nemzeti Audiovizuális Archívumban található műsorokat lehet levetíteni, vagy akár saját gépről prezentációt tartani. Azok a zeneőrültek, akik kedvenceiket a mai napig is csak vinylen vagy CD-n szeretik hallgatni, rendelkezésre áll egy-egy kiváló lemezjátszó mindkét formátumhoz. A terem tehát tökéletes helyszín kiscsoportos foglalkozások, szemináriumok, vagy lemezhallgató klubok tartására. A regisztráció menetéről a konyvtar@zenehaza.hu címen érdeklődj, vagy keress minket személyesen a könyvtár nyitvatartási idejében!

A könyvtár digitális tartalmának online elérése
A könyvtár elképesztően gazdag gyűjteménnyel rendelkezik, amelynek egy jó része digitalizált formában is elérhető. Kutatómunka, nagyobb elmélyülést igénylő feldolgozás esetén jelent komoly előnyt, ha nem csak a könyvtárban, hanem otthon is elérhetjük ezeket a tartalmakat. Hozzáférésed aktiválása kapcsán a konyvtar@zenehaza.hu címen kaphatsz további információkat, vagy keress minket személyesen a könyvtár nyitvatartási idejében.

Poptörténeti hagyatékok és gyűjtemények helyszíni tanulmányozása
Az online tartalmak mellett a könyvtárban megtalálható egyedülálló poptörténeti hagyatékok és gyűjtemények válnak hozzáférhetővé és kutathatóvá a helyszínen a tagok számára.

Névre szóló Zene Háza Könyvtári Kör tagsági kártya
Ha névre szóló tagsági kártyát szeretnél, örömmel elkészítjük neked! A kártya opcionális, az igényt a tagok emailen jelezhetik jegy@zenehaza.hu címen, a kártya pedig visszajelzésünket követően, 5 munkanapon belül a Zene Háza jegypénztárában vehető fel.