Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás
Ilyen volt: Muzsikás és vendégei – Andy Irvine és Dónal Lunny duó (IRL) @ Magyar Zene Háza

Ilyen volt: Muzsikás és vendégei – Andy Irvine és Dónal Lunny duó (IRL) @ Magyar Zene Háza

2023/08/16 | 6 p

2023. 01. 28.

Lenyűgöző koncertet adott a fennállásának 50. évét ünneplő Muzsikás a Zene Házában, amelynek felvételét augusztus 11-18. között teljes egészében elérhetitek az Eszínházon! A koncert előtt beszélgettünk a zenészekkel a közös munkáról, az együttesek hangzásáról és küldetéséről. Hallgassátok meg ti is Hamar DánielAndy Irvine és Dónal Lunny gondolatait - és nézzétek vissza a koncertet augusztusban az Eszínházon!

============================================

Az 1973-ban alakult Muzsikás két legendás ír zenész, Andy Irvine és Dónal Lunny társaságában nyitotta jubileumi ötvenedik évét a Zene Házában. Az elmúlt fél évszázadban a Muzsikás Magyarországon az egyik legnépszerűbb, külföldön a legismertebb magyar népzenei együttessé vált. Az ország egyik kulturális nagykövetének számító formáció otthonosan mozog mind a népzenei és világzenei fesztiválokon, mind komolyzenei koncerteken. Elsőként sikerült elfogadtatniuk a világban a magyar népzenét, mint önálló, minden más műfajjal egyenértékű zenei stílust. A Zene Háza színpadán a mindannyiukra oly jellemző hangzást idézték meg ír barátaik, Andy Irvine és Dónal Lunny kíséretében. Hazai vendégekkel is üdvözöltek az este során: állandó közreműködőik, Kacsó Hanga Borbála és Berecz István mellett Balogh Kálmán cimbalommal, Salamon Soma furulyákkal egészítette ki a zenekar hangzását a koncerten. Az este teljes felvétele elérhető augusztus 11-18. között az Eszínház felületén!

Jegyek és infók: https://eszinhaz.hu/hu/koncertek/rogz...

============================================

Közreműködők: Muzsikás együttes Sipos Mihály - hegedű Porteleki László - hegedű, koboz, tambura, ének Éri Péter - brácsa, kontra, furulyák, mandolin, ének Hamar Dániel - nagybőgő, gardon, dob Andy Irvine - mandolin, gitár, ének Dónal Lunny - buzuki, gitár, ének Kacsó Hanga Borbála - ének Berecz István - tánc Balogh Kálmán - cimbalom Salamon Soma - furulyák

Videó: Mészáros Balázs / Zene Háza Stúdió