world_travel_awards_2022
Azonnali hívás
A dal mögött megbúvó nép

A dal mögött megbúvó nép

Emberi történetek, népdalaink tükrében
Minden jegy elkelt
2022/02/27
11:00 - 13:00
Előadóterem
Típus:
Programsorozat
Ismeretterjesztés
Zenepedagógia
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Előadó
Tóth Árpád

A dal mögött megbúvó nép

Emberi történetek, népdalaink tükrében. Az előadás során rengeteg interakcióval és persze sok-sok közös énekléssel fogunk közelebb kerülni jónéhány népdalhoz. A legkülönbözőbb helyekről és stílusrétegekből való dalok összeválogatásánál a legfontosabb szempont az volt, hogy könnyen elsajátíthatók legyenek, és persze az, hogy legalább részben felfejthetők legyenek a dal megszületésének sajátos körülményei. Bár népdalaink állandóan változnak, szövegük számos formában létezik, és további új élethelyzetekhez is igazodnak, jelentésük folyamatosan bővül; mégis megszületésük gyakran egy-egy teljesen megfogható pillanathoz, vagy tájhoz kötődik. Ezeknek a titkoknak a megismerése lesz kalandozásaink legfontosabb célja.

Népdalaink szárnyán bejárjuk a teljes Kárpát-medencét, sőt, Bukovinába is ellátogatunk, de éneklünk olyan népdalt is, melynek jelentése egy emlékezetes budapesti koncert kapcsán bővült ki mai gazdag jelentésudvara. Az ismerős és ismeretlen dallamok között reméljük, nemcsak mások, de magunk történetét is felfedezhetjük, attól függetlenül, hogy gyerekként, vagy éppen nagyszülőként látogatunk el a programra.

Az előadás védettségi igazolvány bemutatása nélkül is megtekinthető azonban a száj és orr maszkkal történő eltakarása kötelező. Felhívjuk tisztelt látogatóink figyelmét, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

1 600 Ft
Elmentem a naptárba: