world_travel_awards_2022
Azonnali hívás
A klasszika három különös mestere

A klasszika három különös mestere

Haydn, Mozart és Beethoven
Jegyet veszek
2022/05/15
11:00 - 12:30
Koncertterem
Típus:
Programsorozat
Ismeretterjesztés
Zenepedagógia
Műfaj:
Interaktív
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Előadó
Tóth Árpád

A klasszika három különös mestere

Jóllehet, Haydn Mozart és Beethoven a zenetörténet talán legismertebb hármasa, személyiségük korántsem volt szokványos, és aligha lehettek volna különbözőbbek. Sokak számára ismert tény, hogy Mozart csodagyerek volt, Haydn Magyarországon töltötte élete nagy részét, Beethoven pedig rengeteget küzdött örökletes betegségével, mely végül megsüketítette. De vajon melyikük szórta a pénzt, ki volt fukar és kit töltött fel igazán, ha a természetben sétálhatott? Melyiküknek volt fura alakú füle? Kinek lopták el sírjából koponyáját? Melyikük csalt rendszeresen a saját jogdíjaival? És egyáltalán, meg ismerhetjük őket dalaikon keresztül?

Számos anekdota fűződik a zenetörténet talán legismertebb hármasa, Joseph Haydn, Wolfgang Amadeus Mozart és Ludwig van Beethoven nevéhez. Mindhárom bécsi mester ráadásul csodálatos, sokszínű életművet alkotott, melyben a legkülönbözőbb műfajú és nehézségű darab megtalálható. A délelőtt folyamán arra törekszünk majd, hogy olyan dallamokat szólaltassunk meg, melyek tükrözik a különleges alkotók sokszínű személyiségét. Közösen csodálkozunk rá Haydn humorára, Mozart gyerekkori darabjainak nagyszerűségére és Beethoven elsöprő őszinteségére. Ismert és ismeretlen zenei példákon keresztül bontakozik ki a mindig higgadt Haydn, a bohókás Mozart és a gyakran befelé forduló Beethoven sajátos, elemeiben hasonló, mégis egymástól rendkívül különböző zenei világa.

Kinek ajánljuk? Klasszika-rajongóknak, és a témában egyáltalán nem jártasaknak is!

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.

Jegyet veszek

Jegyárak

1 600 Ft
Elmentem a naptárba: