Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

TELTHÁZ - A Brunszvik-rejtély: ki volt Beethoven titokzatos kedvese?

Zenetörténet és teadélután az idősebb korosztály számára
Minden jegy elkelt
2023/05/26
Péntek
15:00 - 16:00
Popkulturális klubkönyvtár
Típus:
Ismeretterjesztés
Programsorozat
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs
Interaktív
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Programsorozat:

Jegytípus:
ülő
előadó
Tápai Dóra

TELTHÁZ - A Brunszvik-rejtély: ki volt Beethoven titokzatos kedvese?

Ludwig van Beethoven számos alkalommal megfordult Martonvásáron, a Brunszvik kastélyban. Rossz nyelvek szerint ennek alapos oka volt, nem csupán annyi, hogy az ifjú hölgyeket tanította zongorázni, hanem sokkal inkább személyes okok vezérelték! Két Brunszvik lány is gyanúba kerül, ha a “hallhatatlan kedves” személyét keressük, akihez oly sok levelet írt Beethoven, őszinte szerelemmel. Jozefin húszéves, Teréz huszonnégy, mikor először találkoztak. Vajon melyik lány ejtette rabul a morózus és cseppet sem barátságos ember hírében álló zseniális zeneszerzőt? Irodalom, történelem és zene. Mindez együtt élvezhető a Hangadó Senior Klub alkalmain, ahol a foglalkozást közös zenei kvízjáték zárja.

Az előadást Tápai Dóra karnagy, középiskolai tanár, a Magyar Zene Háza zenepedagógusa tartja.

 

Hangadó Senior sorozat 

 

A Hangadó Senior című sorozatunkat az idősebb korosztálynak szánjuk, de persze minden érdeklődőt szeretettel várunk. A széria célja, hogy klubként működjön és egyórás interaktív időutazás keretében játékosan meséljen el a zenetörténet érdekességeiből egy-egy fejezetet. Ezen a délutánon a bécsi klasszicizmus korába kalandozunk, és Ludwig van Beethoven “hallhatatlan”, vagy inkább titokzatos kedvesének a nyomába eredünk! Ki lehetett ez a hölgy? A magyar nők szépsége messze földön híres, így szólt a fáma a Brunszvik lányokról is. Teréz vagy Jozefin? Ki lehetett Beethoven szívének elrablója? Nyomozzunk együtt!

Minden jegy elkelt

Jegyárak

1 500 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

A Hangadó Senior című sorozatunkat az idősebb korosztálynak szánjuk, de persze minden érdeklődőt szeretettel várunk. A széria célja, hogy klubként működjön és egy kilencven perces interaktív időutazás keretében játékosan meséljen el a zenetörténet érdekességeiből egy-egy fejezetet.

Előadó: Tápai Dóra a Magyar Zene Háza Zenepedagógusa, Ének-zenetanár, karnagy 

2022/10/14 - 2025/01/15