Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

SOLD-OUT - A német Mozart titkai, avagy mit is tudunk Mendelssohnról?

Zenetörténet és teadélután az idősebb korosztály számára
Minden jegy elkelt
2023/03/03
Péntek
15:00 - 16:00
Popkulturális klubkönyvtár
Típus:
Ismeretterjesztés
Programsorozat
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs
Interaktív
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Programsorozat:

Jegytípus:
ülő
előadó
Tápai Dóra

SOLD-OUT - A német Mozart titkai, avagy mit is tudunk Mendelssohnról?

Felix-Mendelssohn-Bartholdyt a német Mozartként emlegetjük! Csodagyerek, kilenc évesen már pódiumon van és zeneszerzőként és karmesterként is sikeres, elismert muzsikus. Zenészbarátok, idilli házasság és egy tehetséges nővér áll mellette, bankár család gyermeke. Muzsikáját a német romantika korának legszebb dallamaiként tartjuk számon, és számtalan jeles esemény kötődik a nevéhez: többek között Johann Sebastian Bach újrafelfedezése. Mégis szárnya kaptak olyan gondolatok, hogy nem mindegyik művének ő szerzője. Mendelssohn nővére - Fanny, aki szintén tehetséges komponista és zongorista volt - talán az bátyja neve alatt publikált? Kalandozzunk kicsit Hamburgban és Lipcsében, és pillantsunk rá közösen a Mendelssohn-titokra! Irodalom, történelem és zene. Mindez együtt élvezhető az interaktív előadáson, ahol a foglalkozás végén közös zenei kvízjáték is segíti a témában való elmélyülést.

Az előadást Tápai Dóra karnagy, középiskolai tanár, a Magyar Zene Háza zenepedagógusa tartja.

 

Hangadó Senior sorozat 

 

Hangadó Senior című sorozatunkat az idősebb korosztálynak szánjuk, de persze minden érdeklődőt szeretettel várunk. A széria célja, hogy klubként működjön és egyórás interaktív időutazás keretében játékosan meséljen el a zenetörténet érdekességeiből egy-egy fejezetet. Ezen a délutánon ismét a romantika korába kalandozunk, Felix Mendelssohn-Bartholdyt a német Mozartként tartja számon a zenetörténet. Remek zeneszerző, zongoraművész és karmester, korai halála megrendítette a kortársakat. Mindazonáltal érdekes feltételezések kaptak szárnyra: valóban ő a szerzője minden művének?

Minden jegy elkelt

Jegyárak

1 500 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

A Hangadó Senior című sorozatunkat az idősebb korosztálynak szánjuk, de persze minden érdeklődőt szeretettel várunk. A széria célja, hogy klubként működjön és egy kilencven perces interaktív időutazás keretében játékosan meséljen el a zenetörténet érdekességeiből egy-egy fejezetet.

Előadó: Tápai Dóra a Magyar Zene Háza Zenepedagógusa, Ének-zenetanár, karnagy 

2022/10/14 - 2024/06/14

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.