Azonnali hívás
Dal-szerzés Csorba Lócival

Dal-szerzés Csorba Lócival

A Nemzeti dal nyomában
Jegyet veszek
2022/03/15
Kedd
12:15 - 13:45
Előadóterem
Típus:
Családi
Zenepedagógia
Műfaj:
Ifjúsági/családi
Interaktív
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Foglalkozásvezető
Csorba Lóci

Dal-szerzés Csorba Lócival

A NEMZETI DAL NYOMÁBAN
- INTERAKTÍV PROGRAMOK AZ EGÉSZ CSALÁDNAK

PROGRAMSOROZAT

 

Március 15-e, nemzeti ünnepeink egyik legrégebbike, az azóta eltelt korszakok mindegyikében megvolt a maga jelentése. Szerencsére ma már szabadon ünnepelhetjük, így arra is lehetőség nyílik, hogy a hagyományos mellett új irányokból is megközelítsük! A Magyar Zene Háza ezt a kettősséget képviselve kíván megemlékezni március idusáról.

 

Dal-szerzés Csorba Lócival

Azt senki nem tudja megmondani, hogyan kell jó dalszöveget írni, sőt, a nagybetűs IHLET nélkül nem is lehet. Ám azt, hogy hogyan kell egy dalszöveget írni, arra mindenkinek megvan a maga technikája, aki több éve ezzel foglalkozik. Nekem is megvan a sajátom, és nem félek használni egy workshopon:

  • Megbeszéljük a „modern dalszövegírás” két legfontosabb fogalmát: a bemondást és a kamuangolt.
  • Beszélünk a megzenésített versekről, és megnézzük, ikonikus verseink (pl. a Nemzeti dal), hogyan mutatnának reggaeton vagy blues műfajokban.
  • Illetve azt is megmutatom, hogy én mit tanultam az elődöktől, és górcső alá veszünk egy Tankcsapda és egy Hungária dalt is.
  • Fel fogjuk fedezni közösen a Lóci játszik dalok szövegeinek titkát, rácsodálkozva, melyik sorok kerültek be a végleges felvételbe, és melyek végezték a kukában.
  • Elmesélem életemnek azt a szakaszát, amikor két éven át minden hétköznap írtam egy dalt, és meghallgatjuk a legjobban és legrosszabbul sikerült változatokat. Vigyázat, sok kínos pillanat várható!
  • És a végén közösen is írunk egy dalt, hogy megmutassuk a világnak: dalszöveget írni bármiből lehet!

Foglalkozásvezető: Csorba Lóci, Fonogram-díjas zeneszerző-előadó

Korosztály: 10 éves kortól

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.

Jegyet veszek

Jegyárak

1600 Ft
Elmentem a naptárba: