Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

„Itt az idő, most vagy soha!”

Huszáros Kerekítő Tippentő Benedek Krisztinával
Minden jegy elkelt
2022/03/15
Kedd
10:15 - 10:50
Előadóterem
Típus:
Családi
Zenepedagógia
Műfaj:
Ifjúsági/családi
Interaktív
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Foglalkozásvezető
Benedek Kriszta
hangszerek, ének
Pertis Szabolcs

„Itt az idő, most vagy soha!”

A NEMZETI DAL NYOMÁBAN
- INTERAKTÍV PROGRAMOK AZ EGÉSZ CSALÁDNAK

PROGRAMSOROZAT

 

Március 15-e, nemzeti ünnepeink egyik legrégebbike, az azóta eltelt korszakok mindegyikében megvolt a maga jelentése. Szerencsére ma már szabadon ünnepelhetjük, így arra is lehetőség nyílik, hogy a hagyományos mellett új irányokból is megközelítsük! A Magyar Zene Háza ezt a kettősséget képviselve kíván megemlékezni március idusáról.

 

„Itt az idő, most vagy soha!”

Sándor, József, Benedek a meleget hozó huncut legények mondókáival és kedvenc dalaival ismerkedhettek, sőt beállhattok velük honvédnek, tüzérnek és huszárnak is, lehet majd sokat masírozni, csatába menni, harcolni a hazáért és emlékezni a hősökre, mindezt sok játékkal és dobszóval, népi furulyákkal, kecskedudával, dorombbal, nádi dudával, és ütőgardonnal kísérve. Nagymamáinktól örökölt népi játékaink az érzelmi biztonság és a művészeti nevelés bölcsői. Az első évek mondókáinak szeretetnyelve, az érintés, az ölelés és mosoly egy életen át elkíséri a gyermekeket. Ölbeli játékokkal, népi mondókákkal, népdalokkal, hangszerjátékkal, néptáncos höcögéssel és kacagással várjuk a családokat a Kerekítő könyvsorozat nyomán.

Kerekítő játékmester: Benedek Krisztina, 'A Népművészet Ifjú Mestere'

Hangszeres közreműködő: Pertis Szabolcs, népzenész

Korosztály: 0-5 éveseknek és családjaiknak

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

1000 Ft
Elmentem a naptárba: