Azonnali hívás
Nemzetek dalai - Egy ütős óra

Nemzetek dalai - Egy ütős óra

A Nemzeti dal nyomában
Minden jegy elkelt
2022/03/15
Kedd
10:15 - 11:15
Multimédiás Könyvtár & Klub
Típus:
Családi
Zenepedagógia
Műfaj:
Ifjúsági/családi
Interaktív
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Ének, gitár
Kováts Kriszta
Ütőhangszerek
Perger István Guszty

Nemzetek dalai - Egy ütős óra

A NEMZETI DAL NYOMÁBAN
- INTERAKTÍV PROGRAMOK AZ EGÉSZ CSALÁDNAK

PROGRAMSOROZAT

 

Március 15-e, nemzeti ünnepeink egyik legrégebbike, az azóta eltelt korszakok mindegyikében megvolt a maga jelentése. Szerencsére ma már szabadon ünnepelhetjük, így arra is lehetőség nyílik, hogy a hagyományos mellett új irányokból is megközelítsük! A Magyar Zene Háza ezt a kettősséget képviselve kíván megemlékezni március idusáról.

 

Nemzetek dalai

A gyerekek különböző ütőhangszerekkel ismerkedhetnek meg és rögtön be is szállhatnak a közös zenélésbe. Olyan ismert népdalokat tanulnak meg magyarul, mint a mexikói La cucaracha (Kocoga csótány), az amerikai Jingle Bells (Csengettyűk), a magyar Hull a szilva, a zsidó Hava nagila (Úgy járd), a spanyol Los cuatromuleros (A négy öszvérhajcsár) és a perui El cóndor pasa (A keselyű elszáll). Miközben megismerkednek a hangszerekkel, a ritmusokkal és a különféle népek dalaival, megtapasztalják az együtt-zenélés örömét is.

Ének, gitár: Kováts Kriszta

Ütőhangszerek: Perger Guszty – 6 éves kortól

Korosztály: 12 éves korig

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

1600 Ft
Elmentem a naptárba: