Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Rendhagyó irodalomóra Horváth Kristóffal, alias Színész Bobbal

A Nemzeti dal nyomában
Jegyet veszek
2022/03/15
Kedd
10:15 - 11:45
Zenepedagógiai terem 1
Típus:
Családi
Zenepedagógia
Műfaj:
Ifjúsági/családi
Interaktív
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Foglalkozásvezető
Horváth Kristóf

Rendhagyó irodalomóra Horváth Kristóffal, alias Színész Bobbal

A NEMZETI DAL NYOMÁBAN
- INTERAKTÍV PROGRAMOK AZ EGÉSZ CSALÁDNAK

PROGRAMSOROZAT

 

Március 15-e, nemzeti ünnepeink egyik legrégebbike, az azóta eltelt korszakok mindegyikében megvolt a maga jelentése. Szerencsére ma már szabadon ünnepelhetjük, így arra is lehetőség nyílik, hogy a hagyományos mellett új irányokból is megközelítsük! A Magyar Zene Háza ezt a kettősséget képviselve kíván megemlékezni március idusáról.

 

Rendhagyó irodalomóra Horváth Kristóffal, alias Színész Bobbal 

Petőfi a maga idejében éppolyan szemtelen újításokat eszközölt a magyar költészet formavilágában, rímkészletében, mint a rapperek. Úgyhogy ebben a 90 percben az ő ambivalens sokszínűségét szólaltatjuk meg. Nem csak a hősszerelmest, de a féltékenyt, nem csak a bátrat, de a hőbörgőt, nem csak a klasszikust, de a pimasz zsenit is. Költészettani gyorstalpalónkban az ő művein keresztül vesszük újra birtokba az anyanyelvet, hogy játsszunk vele! Lesz nyelvtörő disco és alliteráló verseny, randomhasonlat-generátor és képzelt fordítások, végezetül közös szöveg írása kedvelt/ismert versek formájában. Csak hogy kiszabadítsuk a költőt a köré dermedt kőszoborból! Mert ha Petőfi nem élmény, nem számíthatunk másra, mint kötelességtudó tiszteletadásra. A valódi élmény a kötődés, hogy sajátomnak érzem őt, azonosnak velem. Hadd segítsek Petőfin keresztül a vers és a zene matematikájának közös nevezőit felismerni! Mert játszani nem csak a költőknek szabad!

Foglalkozásvezető: Horváth Kristóf, alias Színész Bob

Korosztály: 12 éves kortól

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.

Jegyet veszek

Jegyárak

1600 Ft
Elmentem a naptárba: