Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

TELTHÁZ - Adventi kalendárium

24 napra 24 mű karácsonyi hangulatban
Minden jegy elkelt
2023/12/15
Péntek
15:00 - 16:30
Előadóterem
Típus:
Ismeretterjesztés
Programsorozat
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs
Interaktív
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Programsorozat:
előadó
Tápai Dóra

TELTHÁZ - Adventi kalendárium

Minden ünnepnek megvan a maga hangulata, amit legkönnyebben zenei aláfestéssel tudunk megalapozni. A karácsony ünnepéhez kötődő zenékből kínálunk egy sajátos válogatást ezen az adventi Hangadó Senior alkalmon. Klasszikus és nem csak az! Hallgassák meg zenei ajánlónkat! A Klasszikus zenei barangolások - nem csak kezdőknek című sorozatunkat minden korosztálynak szánjuk, a tavalyi szezon sikerére alapozva - 90 perces interaktív foglalkozásokra számíthatnak a kedves érdeklődők. A célközönség a nyugdíjas korosztály, de mindenkit szeretettel várunk, hogy jó hangulatban, közösen töltsünk el egy péntek délutánt.

Advent a várakozás ideje, és az ünnepre való ráhangolódásé is egyben. Mi segíthetné ezt jobban, mint a karácsonyi dallamok? Minden ünnephez tartoznak klasszikus és más stílusú jellegzetes zenék, amelyek első pár taktus után régi szép emlékeket és gyerekkori hangulatokat idéznek fel bennünk. 24 napra, 24 zeneművet ajánlunk meghallgatásra! Csakúgy, mint egy ádventi kalendárium kis ablakai sorban haladva nyílnak meg előttünk, úgy kerülünk a zene hullámain egyre közelebb a legmeghittebb pillanatokhoz, a szentestéhez és karácsony napjához. Egy ünnepi hangulatú péntek délutánt tölthetünk együtt, ami zenehallgatással, énekléssel és kvízjátékkal lesz fűszerezve! A zenei ajánlásról és azok érdekes vagy eddig ismeretlen hátteréről Tápai Dóra karnagy, középiskolai ének-zenetanár, a Magyar Zene Háza zenepedagógusa mesél az érdeklődőknek.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

2 000 Ft
Elmentem a naptárba:

A Hangadó Senior című sorozatunkat az idősebb korosztálynak szánjuk, de persze minden érdeklődőt szeretettel várunk. A széria célja, hogy klubként működjön és egy kilencven perces interaktív időutazás keretében játékosan meséljen el a zenetörténet érdekességeiből egy-egy fejezetet.

Előadó: Tápai Dóra a Magyar Zene Háza Zenepedagógusa, Ének-zenetanár, karnagy 

2022/10/14 - 2024/06/14