Azonnali hívás
SOLD-OUT - Akárhogy, szabadon...

SOLD-OUT - Akárhogy, szabadon...

Minden jegy elkelt
2023/03/03
Péntek
19:00 - 20:30
Előadóterem
Típus:
Különleges programjaink
Ismeretterjesztés
Zenepedagógia
Műfaj:
Interaktív
Jazz
workshopvezető
Nagy János Yancha
workshopvezető
Szirtes Edina Mókus

SOLD-OUT - Akárhogy, szabadon...

A két Erkel-díjas muzsikus zenéjének életvidámsága, impulzív ereje az élő bizonyíték arra, hogy nincsenek sorrendek, nincsenek korlátok, csak felszabadult öröm létezik, ha tehetséges zenészek együtt dolgoznak. Vannak olyan zenészek, akiknek ars poeticájában előkelő helyen szerepel a műfaji határok átlépésére való törekvés. Általában közös bennük a variáció iránti vonzódás, az improvizáció szeretete, és a zenélés mellett a zeneszerzés iránti elhivatottság. A kreativitás a titkos közös jelszava ezeknek a művészeknek, akik közül számos (bár nem az összes) a jazz és a különböző crossover kísérletek meghatározhatatlan határmezsgyéjén egyensúlyoz. Szirtes Edina Mókus és Nagy János Yancha zenei találkozása épp oly természetes állomása a magyar zenei élet fejlődési vonalának, mint bármi más, amelynek során határaikat feszegető és új utakat kereső muzsikusok kezdenek együtt dolgozni.

'Elsősorban saját dalainkat játsszuk, melyekre minden jellemző, amit szeretünk és tanultunk. Néha folkos dallamok hangzanak el, olykor mintha klasszikus zene szólalna meg, vagy egyszerre mindkettő. De kortárs magyar költők verseire született művek is felcsendülnek, és helyet kapnak a koncerteken kedvenc sztenderdjeink is sajátos feldolgozásban. Nem hivalkodó, nem hajmeresztő, nem idegtépő muzsikát játszunk, hanem örülünk és a zene öröme miatt tesszük a dolgunkat: muzsikálunk!' Mókus

A Workshop a Magyar Jazz Szövetség és a Magyar Zene Háza rendezésében létrejött - Akárhogy, szabadon - improvizációs előadások (nem csak) zenészeknek című - előadássorozat záró alkalma, melynek központi témája az improvizáció. Különböző műfajok neves képviselői tartanak az eseményt megelőző két napban izgalmas, interaktív előadásokat, melyekre sok szeretettel várjuk a zenét tanító tanárokat, zenét tanuló, zenei pályára készülő diákokat!

Az előadássorozat eseménye és leírása az alábbi linken elérhető: Akárhogy, szabadon - Improvizációs előadások (nem csak) zenészeknek

Előadók: Ajtai Péter, Gelléri András, Mózes Tamara, Gryllus Samu, Szerényi Béla, Dolinszky Miklós, Pozsár Máté, Szabó Dániel, Szirtes Edina Mókus, Nagy János Yancha.

Az előadásokon a részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. 

A regisztrációs igényt a hunjazzfed@gmail.com címre kell eljuttatni. Az előadássorozatra regisztráltak számára a Workshopra való belépés szintén ingyenes.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

2 400 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.