Azonnali hívás
Alex Torres Trio

Alex Torres Trio

Ingyenes
2022/07/08
Péntek
20:00 - 21:30
Szabadtéri színpad
Típus:
Koncert
Műfaj:
Globálzene
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.
gitár
Alex Torres
ütőhangszerek
Tar Gergely
basszusgitár
Herr Attila

Alex Torres Trio

Alex Torres a gitár mestere. Egyedi, energikus, latin-flamenco hatású játékstílusa mindig friss, szenvedélyes, érzelmekkel teli. Azonnal magával ragad minden korosztályt és közönségét. A perui származású Alex 2014 óta él Budapesten. Szólóprojektje mellett pedig a magyar zenei élet számos kiválóságával játszik együtt, ezen a szabadtéri, ingyenes koncerten triójával mutatja be első nagylemeze, a Reborn anyagát.

A flamenco és a latin zene körül mozgó – de egyik világot sem teljességében alkalmazó – Alex Torres perui gitáros, akinek az útja a kreol zenei családi gyökerek hatására indult. Édesapjától (a neves zenésztől, Pepe Torrestől) tanult, és hamar kitűnt fiatal tehetségként, 12 évesen meghívást kapott a lengyelországi, wroclawi gitárfesztiválra, majd 2011-ben részt vett egy magyar folkfesztiválon is. Három évvel később az európai és magyar hangulattól elvarázsolva Budapestre költözött, hogy a Liszt Ferenc Zeneakadémián jazz-gitárt tanuljon.

Alex olyan művészekkel dolgozott és dolgozik együtt, mint Kállay-Saunders András, Pirok Zsófia, Los Orangutanes, Holddalanap Zenekar, Ruip Katica. Reborn című debütáló albuma 2022 májusában jelenik meg. És ezzel egy új állomás kezdődik a zenész karrierjében, aki a magyar szcéna ismert session gitárosából egy olyan szólóművésszé lép elő, aki hajlandó a személyes érzelmek mélységét felfedezni, és dallamokká alakítani azokat.

Fotókredit: Kiss Zsuzsanna

Ingyenes

Jegyárak

ingyenes/free entrance
Elmentem a naptárba:

Fedett Szabadtéri színpad

A programot esős idő esetén is megtartjuk, mivel a Szabadtéri színpad nagy részben fedett.