world_travel_awards_2022
Azonnali hívás
Aoife O’Donovan | G. Szabó Hunor és Németh Juci

Aoife O’Donovan | G. Szabó Hunor és Németh Juci

Énekes-dalszerzők #5
Jegyet veszek
2022/06/07
20:00 - 21:30
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Pop
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Programsorozat:
gitár, ének
Aoife O'Donovan
__________
ének, fuvola, gitár, basszusgitár, ütőhangszerek
Németh Juci
ének, gitár, basszusgitár, dob
G. Szabó Hunor

Aoife O’Donovan | G. Szabó Hunor és Németh Juci

A folkos, bluegrass-os gyökerű, Grammy-díjas Aoife O’Donovan zenekaraival, közreműködéseivel, feldolgozásaival is figyelemre méltó, de munkássága szólólemezeiben csúcsosodik ki, ezek közül a 2022 januárjában megjelent legújabb album, az Age Of Apathy turnéjával érkezik a Magyar Zene Házába. Bluegrassos zenekar (Crooked Still), indie folkos trió (I’m With Her), jóízű kollaborációk után kimagasló friss lemezzel hallhatjuk először élőben Magyarországon.

Aoife O’Donovan a 2001-ben, Bostonban alakult Crooked Still progresszív bluegrass zenekarral tűnt fel, az ukulelés-bendzsós alaphangszerelést hegedűvel-csellóval kiegészítő formáció mellett számtalan projekttel volt aktív, míg 2013-ban elkészítette első szólólemezét is Fossils címmel. Az ír gyökereit is feltáró folkosabb, dalszerző-előadó-hagyományokhoz csatlakozó anyagot három év múlva követte a kiforrottabb In The Magic Hour, amelyen a korábbi és újabb zenei elemek (kortárs folk mellett alt-country is) már végképp eggyé olvadtak az ötletes hangszerelésekben. O’Donovan közben közreműködött a The Goat Rodeo Sessions-lemezeken (Yo-Yo Ma csellós, plusz blugrassosok szupergrupja), tucatnyi szimfónia vokalistája volt, jazz-szólistákkal kollaborált, és a közös zenélések iránti vágya egy újabb együttesben is manifesztálódott – az I’m With Her trióban Sara Watkins-zal és Sarah Jarosszal az indie folk/americana gyűjtőzsánerek alatt társítanak számos zenei stílust. See You Around című 2018-as bemutatkozásuk díjesőben részesült, Grammy-t is nyert. O’Donovan akkor is érzékenyen közelít a témához, ha hősei (Joni Mitchell, Emmylou Harris, Bruce Springsteen) szerzeményeit dolgozza fel, saját dalai impresszionista, atmoszférikus világa azonban végképp lélekbalzsamozó. Legújabb albuma az Age Of Apathy január 21-én jelent meg, a megszokottól eltérő dallamvezetés, váratlan ritmusok és zenei textúrák jellemzik. A tragédiák sújtotta apátia korában az énekes-dalszerző fogódzókat keres az örömteli és céltudatos létezés felé. Első magyarországi koncertje számunkra is ezt nyújtja majd.

Az est során szintén fellépő, sokféle formációból jól ismert, magánéletben is párt alkotó G. Szabó Hunor-Németh Juci duó saját szerzeményeik mellett múltbéli kedvenceikből válogatnak, melyeket sajátos felfogásban és hangszereléssel adnak elő.

Kinek ajánljuk? A folkpop, indie-folk rajongóinak; bluegrass fanoknak; bármilyen folkzene iránt nyitottak számára.

Jegyet veszek

Jegyárak

3 500 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba: 


 

 


 

 

2022.06.07.

A folkos, bluegrass-os gyökerű, Grammy-díjas Aoife O’Donovan zenekaraival, közreműködéseivel, feldolgozásaival is figyelemre méltó, de munkássága szólólemezeiben csúcsosodik ki, ezek közül a 2022 januárjában megjelent legújabb album, az Age Of Apathy turnéjával érkezik a Magyar Zene Házába. Bluegrassos zenekar (Crooked Still), indie folkos trió (I’m With Her), jóízű kollaborációk után kimagasló friss lemezzel hallhatjuk először élőben Magyarországon.

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.