Azonnali hívás
ASAN Budapest: Eklektíva – Yapo, DJ Petrányi Zsolt

ASAN Budapest: Eklektíva – Yapo, DJ Petrányi Zsolt

Ingyenes
2022/06/17
Péntek
20:00 - 23:00
Szabadtéri színpad
Típus:
Programsorozat
Műfaj:
Elektronikus
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

dj
Yapo
dj
Petrányi Zsolt

ASAN Budapest: Eklektíva – Yapo, DJ Petrányi Zsolt

“A lemezjátszó mint hangszer?”
Két napos ingyenes előadás a Magyar Zene Háza kertjében.

A közel tízéves ASAN Budapest kortárs-elektronikus zenei kollektíva a Magyar Zene Háza Szabadtéri színpadán egy ingyenes, kétnapos – afféle label night – eseményen mutatkozik be, ahol a csapat kötelékéből érkező dj-k mellett vendégek is színesítik az estéket. Az első esten Yapo képviseli az ASAN Budapestet, a vendég pedig DJ Petrányi Zsolt.

Június 17. (péntek)
Petrányi Zsolt
Yapo (ASAN Budapest)
 

Petrányi Zsolt

Művészettörténész, kurátor, rezidens DJ, és a hazai gördeszka kultúra úttörője. A bakelit lemezek gyűjtését és azoknak válogatott bemutatását hasonlóan fogja fel, mint a kortárs művészet prezentálását. Ahogy a művészetben, úgy a szelekciókban is azt keresi, mi hogyan kapcsolható össze egymással, hogyan lehet a következetesség és a meglepetés érzését egyaránt felébreszteni. Leginkább a house, tech-house - vagy ahogy ő hívja - az intelligens house területét kedveli.
DJ set-jét mindazoknak ajánlja, akik szeretik az igényes tánczenét, és az elektronikus zene kreatív újításait.

 


ASAN Budapest

A zenei producerekből álló clique közel tíz éve alakult, és a kortárs-elektronikus zenei tér egyik meghatározó hazai szereplője. Alkotói és előadói területen egyaránt érdekeltek és zenei arculatuk legalább olyan sokszínű, mint a hozzájuk tartozó tevékenységek:
Budapesti stúdiójukban alkalmazott zeneszerzéssel (custom music), film- és reklámzenék készítésével, hang keveréssel, és podcastok gyártásával is foglalkoznak, kiemelten a technikai és tudományos piacok felé.

Zenei kiadóként is aktívak, mindig lehetőséget biztosítanak az értékes, újszerűen alkotó és gondolkodó tehetségeknek. Bár a kiadványok zenei stílusa széles skálán mozog, mégis könnyen besorolhatók egy jellemzően markáns, felismerhető zenei profilba.

Fedett Szabadtéri színpad

A programot esős idő esetén is megtartjuk, mivel a Szabadtéri színpad nagy részben fedett.

Ingyenes

Jegyárak

ingyenes/free entrance
Facebook esemény
Elmentem a naptárba: