Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

TELTHÁZ - Az opera királya: Giuseppe Verdi

Minden jegy elkelt
2023/11/17
Péntek
15:00 - 16:30
Előadóterem
Típus:
Ismeretterjesztés
Programsorozat
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs
Interaktív
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Programsorozat:
előadó
Tápai Dóra

TELTHÁZ - Az opera királya: Giuseppe Verdi

Ha ön operarajongó biztos van kedvenc Verdi operája! Ha nem akkor szinte biztosan találna magának egyet, amelyik muzsikája a fülébe és a szívébe lopja magát! Verdi nevében hordozta a végzetét? Mit is jelenthet ez? Hogyan lett ő Itália egységének és az olasz népnek emblematikus figurája? Ezekre és még számos felmerülő kérdésre keressük közösen a válaszokat! A Klasszikus zenei barangolások - nem csak kezdőknek című sorozatunkat minden korosztálynak szánjuk, a tavalyi szezon sikerére alapozva - 90 perces interaktív foglalkozásokra számíthatnak a kedves érdeklődők. A célközönség a nyugdíjas korosztály, de mindenkit szeretettel várunk, hogy jó hangulatban, közösen töltsünk el egy péntek délutánt.

A zenetörténeti arcképcsarnok egyik legnépszerűbb és megkerülhetetlen figurája az “Opera királya”, Giuseppe Verdi. Nevét Bach és Beethoven mellett ismeri az egész világ, és még a zeneileg kevésbé jártas emberek is tudják, ő operákat írt. Az opera Itália földjén született és vitathatatlanul az olasz mesterek munkái népszerűsítették legfőképpen ezt a műfajt. Sokáig az operaházak falain belül maradó muzsika Verdi dallamai által, az utcai verklik kedvelt slágerévé váltak. Népszerűsége történelmi jelentőségű volt és művei egy nemzet sorsát befolyásolták. Hogyan ért el ilyen hatást? A nevében valóban hordozta a végzetét is? Valóban sorsfordító volt az ő tevékenysége? Ezekre a kérdésekre keressük közösen a válaszokat zenehallgatással, énekléssel és kvízjátékkal fűszerezve! Egy kellemes péntek délutánt tölthetünk együtt, újabb anekdoták mellett, melyről Tápai Dóra karnagy, középiskolai ének-zenetanár, a Magyar Zene Háza zenepedagógusa gondoskodik.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

2 000 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

A Hangadó Senior című sorozatunkat az idősebb korosztálynak szánjuk, de persze minden érdeklődőt szeretettel várunk. A széria célja, hogy klubként működjön és egy kilencven perces interaktív időutazás keretében játékosan meséljen el a zenetörténet érdekességeiből egy-egy fejezetet.

Előadó: Tápai Dóra a Magyar Zene Háza Zenepedagógusa, Ének-zenetanár, karnagy 

2022/10/14 - 2024/06/14