Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Az ördög hegedűse: Paganini

Zenetörténet és teadélután az idősebb korosztály számára
Minden jegy elkelt
2022/11/11
Péntek
15:00 - 16:00
Popkulturális klubkönyvtár
Típus:
Programsorozat
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs
Interaktív
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Programsorozat:
előadó
Tápai Dóra

Az ördög hegedűse: Paganini

A Hangadó Senior című sorozatunkat az idősebb korosztálynak szánjuk, de persze minden érdeklődőt szeretettel várunk. A széria célja, hogy klubként működjön és egyórás interaktív időutazás keretében játékosan meséljen el a zenetörténet érdekességeiből egy-egy fejezetet. A sorozat résztvevői – immáron negyedik alkalommal – a romantika korának egyik démonizált művészének életébe pillanthatnak bele. Niccolo Paganinit az “Ördög hegedűse” címmel ruházták fel a kortársai. Vajon mi állhatott ennek a hátterében? Ki is volt ez a titokzatos művész aki felforgatta kortársai lelki békéjét?

Az “Ördög hegedűse” titulusért komoly erőfeszítéseket tett Paganini a saját korában. Olyan misztikum és hírnév övezte, amely nem volt mentes az extravagáns megnyilvánulásoktól. A mai szóhasználattal élve, jól menedzselte önmagát, sajátos képet épített magáról, tudatosan. Mindezek mellett zseniális hegedűművészként, mágikus erővel hatott a publikumra. A kortársai közül számosan a hatása alá kerültek, ami különböző eredménnyel járt, sajnos nem mindegyik ért jó véget! A sorozat negyedik alkalmával közösen utána nézünk a “Paganini-kultusz” hátterének, a kortársai értékelésének, művei sorsának, és a korabeli pletykalapok néhány állításának valóságtartalmán is elgondolkozhatunk. Az interaktív előadáson zenehallgatás és közös kvízjáték segíti a témában való elmélyülést.

Az előadást Tápai Dóra karnagy, középiskolai tanár, a Magyar Zene Háza zenepedagógusa tartja.

 

HANGADÓ SENIOR

 

Hangadó Senior című sorozatunkat az idősebb korosztálynak szánjuk, de persze minden érdeklődőt szeretettel várunk. A széria célja, hogy klubként működjön és egyórás interaktív időutazás keretében játékosan meséljen el a zenetörténet érdekességeiből egy-egy fejezetet. Az első alkalommal az egyik legismertebb gregorián dallam szerepel a fókuszban. Az örök életű gregorián felfedezése, avagy hogyan születik újjá évszázadokon keresztül egy gregorián sláger?

Minden jegy elkelt

Jegyárak

1 200 Ft
Elmentem a naptárba:

A Hangadó Senior című sorozatunkat az idősebb korosztálynak szánjuk, de persze minden érdeklődőt szeretettel várunk. A széria célja, hogy klubként működjön és egy kilencven perces interaktív időutazás keretében játékosan meséljen el a zenetörténet érdekességeiből egy-egy fejezetet.

Előadó: Tápai Dóra a Magyar Zene Háza Zenepedagógusa, Ének-zenetanár, karnagy 

2022/10/14 - 2024/06/14

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.