Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Azok a rockzenészek – ahogyan Szalay Zoltán látta őket kiállításmegnyitó

Ingyenes
2023/03/01
Szerda
16:00 - 18:00
Multimédiás Könyvtár & Klub
Kinek ajánljuk:
Csoportoknak
Típus:
Ismeretterjesztés
Könyvtári esemény
Műfaj:
Rock
Pop
előadó
Sebő Ferenc
előadó
László Ágnes
előadó
Jávorszky Béla Szilárd
előadó, ének
Bajnai Marcell

Azok a rockzenészek – ahogyan Szalay Zoltán látta őket kiállításmegnyitó

2023. március 1-én nyílik a Zene Háza Multimédiás Könyvtár és Klubjában Azok a rockzenészek – Ahogyan Szalay Zoltán látta őket címmel egy kiállítás negyven fotó a magyar zene hőskorából. Az utazó kiállítás Szolnok, Óbuda, Marosvásárhely, Debrecen, Tata, Miskolc és Balassagyarmat után érkezik Budapestre, a Magyar Zene Házába és ez lesz az utolsó alkalom, hogy látható lesz. A fotókiállítás az 1954-től 2017-es haláláig számtalan újságnak dolgozó, a Magyar Sajtófotó Pályázat és Kiállítást elindító és harminc éven át rendező, Pulitzer-emlékdíjas és Táncsics Mihály-díjas Szalay Zoltán könnyűzenei témájú munkáiból válogat. Szalay készítette az első Omega-lemezborítón látható zenekari portrét, az Illés emblematikus vitorlásos képeit, vagy éppen pazar Kovács Kati-, Koncz Zsuzsa-, Zalatnay Sarolta-portrékat. A kiállítást Sebő Ferenc, A Nemzet Művésze, Kossuth-díjas énekes, dalszerző, népzenekutató nyitja meg.

Köszöntőt mond: László Ágnes újságíró, Szalay Zoltán özvegye, és Jávorszky Béla Szilárd rocktörténész, újságíró, a Multimédiás Könyvtár és Klub szakmai munkatársa.

Közreműködik: Bajnai Marcell, gitár.

A kiállítás megtekinthető március 31-ig.

Ingyenes

Jegyárak

ingyenes/ free
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.