Azonnali hívás
The Bad Plus (USA)

The Bad Plus (USA)

Minden jegy elkelt
2022/11/19
19:30 - 21:00
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Jazz
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.
bőgő, basszusgitár
Reid Anderson
dob
Dave King
gitár
Ben Monder
tenorszaxofon
Chris Speed

The Bad Plus (USA)

A Bad Plus az abszolút eredeti zenekarok egyike, úgy is, hogy rengeteg feldolgozást játszik az avantgárd jazz formáció, számtalan originális popdalt ültet át jazzbe – igencsak eredeti módon. A kvartett demokratikus egységként működik, világos elképzelésekkel halad előre, és nem hajlandó megfelelni a konvencióknak. A szellemes és bátran kreatív, több mint két évtizede aktív Bad Plus a Magyar Zene Házába egy hangszeresen is új, kvartett felállással érkezik – zongora helyett gitár és szaxofon egészíti ki az alapító ritmusszekciót –, és ősszel megjelenő friss albumát mutatja be.

A 2000-ben, Minneapolisban alapított The Bad Plus trióként indult, Reid Anderson basszusgitáros, bőgős és Dave King dobos mellett sokáig Ethan Iverson zongorista volt a harmadik tag, őt 2018-tól három évig Orrin Evans váltotta, ám nemrégiben egy nagy változás történt a zenekarban, hiszen Evans szólókarrierbe kezdett és az alapító ritmusszekció más úton indult tovább. Mondhatni tovább feszegetik határaikat, hiszen Ben Monder gitárossal és Chris Speed tenorszaxofonossal új, zongora nélküli inkarnációjába kezdtek. A hangzásnak és az inspirációnak új lendületet adó friss felállás már be is mutatkozott egy remek dallal, amit ősszel egy nagylemez is követ, a Zene Házában ezt mutatja be a kvartett, amely a jazz világa mellett a klasszikust és a popzenét is beemelte eszköztárába – utóbbit elképesztő feldolgozások formájában olyan széles skálán, amelyen David Bowie-tól és a Pink Floydtól a Nirvanán és a Pixiesen át a Flaming Lipsig és Aphex Twinig nagyon sok minden belefér. A szeptember 30-án megjelenő 15. stúdiólemez anyagáról azt nyilatkozta az alapító páros, hogy „az evolúció szükséges az élethez és a kreativitáshoz, mi is fejlődtünk, de még mindig a The Bad Plus vagyunk.” A Bad Plus, amit akárhányszor érdemes látni, mert mindig egy továbbfejlesztett verzióját játssza eleve remek alapkoncepciójának.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

4 500 Ft
Elmentem a naptárba:

 

 

 

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.