Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Becca Stevens (USA)

Énekes-dalszerzők #7
Minden jegy elkelt
2022/10/15
Szombat
19:30 - 21:00
Koncertterem
Típus:
Koncert
Programsorozat
Műfaj:
Jazz
Pop
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Programsorozat:
ének, gitár
Becca Stevens
basszusgitár
Chris Tordini
dob
Jordan Perlson

Becca Stevens (USA)

Megtörhetetlen pozitivitás, kalandos inspirációk és hajthatatlan alkotóerő egy elbűvölő mosoly mögött. Becca Stevens hároméves korától énekel együttesekben, tanulja ki az újabb hangszerek fortélyait és ontja magából a sokszínű zeneszámokat. A tavaly Grammy-jelölést bezsebelő fiatal énekesnő pályája műfajok egész tárházát gyúrja össze sajátos egésszé, a pop, jazz, funk, indie rock irányoktól az Appalache-hegységbeli folkig. A hazai közönség most új albumának premierje előtt hallhatja az énekes-zeneszerző legújabb számait, a megszokottnál is intimebb hangszerelésben.

Az észak-karolinai születésű énekesnő kisgyerekként kezdte a turnézást: szülei és testvérei oldalán utazták be a régiót Tune Mammals nevű együttesükkel, hároméves korában pedig már első albumán is énekelt. Zenei elhivatottsága onnantól erős löketet kapott, tanult játszani hegedűn, zongorán, furulyán is, mielőtt megállapodott a klasszikus gitárnál. Mára sorra falja a húros hangszereket: ugyan az őszi koncerten csak gitáron hallhatjuk, az ukulelét és a dél-amerikai charangot is mesterien forgatja. Elhivatott és őszinte zeneszerző, a kezdetektől komolyan veszi minden alkotói feladatát. Első valódi zenekarát végzősként, Becca Stevens Band néven hívta életre 2006-ban, a közös munka pedig olyannyira termékeny volt, hogy 2007-es záróvizsgáján kizárólag saját számokat játszott. A záróvizsga anyagából a következő évben Tea By Sea címmel jelent meg az együttes, egyben Becca első, saját albuma. Azóta egyre komolyabb körökben mozog, vendégzenészként a legelőkelőbb körökben kezd megfordulni. Az utóbbi években játszott Esperanza Spalding, Jacob Collier, Brad Mehldau, Ambrose Akinmusire vagy Dayna Stephens oldalán is, de a Snarky Puppyval is komoly együttműködése volt. 19 albumom szerepel közreműködőként, ebből a legfontosabb David Crosby 2016-os Lighthouse albuma.

Egy évvel később a Downbeat Magazin már a legjobb feltörekvő énekesnőként írt róla. A menetelés azóta csak izmosodik, a Becca Stevens Band három albuma után saját néven adta ki az angolszász uralkodónők által inspirált Regina című lemezt. Ezt követte 2020-ban, a járvány kitörése előtt a WONDERBLOOM, amelynek a turnéját ugyan elmosta a covid, a Slow Burn című számáért viszont Grammy-jelölést kapott 2021-ben. Együttműködőként legalább ennyit dolgozik, a Secret Trioval lemezt adtak ki, az Attacca Quartettel pedig férje oldalán zenél. Budapestre idén ősszel érkezik először, legújabb albumuk bemutatása előtt egy európai turné keretében. A magyar közönség így exkluzív módon, még a lemez megjelenése előtt több vadonatúj számot is meghallgathat, egy intimebb, érzékenyebb hangszerelésben. A koncerten Stevens gitárjátéka és énekhangja mellett a Becca Stevens Band két másik oszlopos tagját hallhatjuk: Chris Tordini a nagybőgőjét, Jordan Perlson pedig a dobokat fogja megszólaltatni.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

3 900 Ft
Elmentem a naptárba:

 

Ami október 15-én lesz a Zene Házában

3(+1) ok amiért mindenképp el kell jönnöd 

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.