Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Bemutatkozik a Magyar Zene Háza

Horn Márton és Varga Bence beszélgetnek a magyar és japán kultúra találkozásáról.
Jegyet veszek
2022/05/12
Csütörtök
19:00 - 21:00
Előadóterem
Típus:
Programsorozat
Különleges programjaink
Ismeretterjesztés
Műfaj:
Globálzene
Tradicionális zene
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Programsorozat:
építész
Varga Bence
intézmény igazgató
Horn Márton
szaxofon, glissotar
Váczi Dániel
gadulka
Szőke Szabolcs

Bemutatkozik a Magyar Zene Háza

A Magyar Zene Háza bemutatkozó sorozatának harmadik állomása a Kultúrák találkozása címet viseli, hiszen egy példán keresztül azt szeretné bemutatni, miben más illetve hogyan ágyazódhat be a japán építészeti filozófia a magyar városfeljelsztés és kulturális élet fejlődésébe.

Vendégünk Varga Bence, a Teampannon építésziroda vezető építésze a Magyar Zene Háza vezető tervezője, valamint Horn Márton, a Magyar Zene Háza intézmény igazgatója. Beszélgetésükben kitérnek a japán építészeti iskolákra, azok hangsúlyos motívumaira, feltérképezik, melyik építészeti áramlatnak a sodrában helyezkedik el Sou Fujimoto és hazai műve, a Magyar Zene Háza. Kiderül az is, miben más a japán és az európai építész gondolkodás, miben különböznek a design és kivitelezési mechanizmusok, minderre pedig a 'Kultúrák találkozása' jegyében zenével reflektál Váczi Dániel szaxofonos, zeneszerző, és Szőke Szabolcs zenész, alkotóművész.

Jó tudni!

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.

Jegyet veszek

Jegyárak

1 600 Ft
Elmentem a naptárba: