Azonnali hívás
Batta András, Horn Márton, vendég: Báger András (kiállítástervező), Benkóczy Péter (kiállításkivitelező)

Batta András, Horn Márton, vendég: Báger András (kiállítástervező), Benkóczy Péter (kiállításkivitelező)

Az állandó kiállításról és ami belőle kimaradt. Zenés beszélgetés.
Minden jegy elkelt
2022/04/14
Csütörtök
19:00 - 21:00
Előadóterem
Típus:
Programsorozat
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Programsorozat:
Sonus Cordis vonósnégyes
hegedű
Krulik Eszter
hegedű
Lachegyi Róza
brácsa
Géczy Mirjam
cselló
Mády-Szabó Eszter

Batta András, Horn Márton, vendég: Báger András (kiállítástervező), Benkóczy Péter (kiállításkivitelező)

Ezen az alkalmon a Magyar Zene Háza Állandó Zenetörténeti Kiállítása kerül bemutatásra, előadóink a kiállítás megálmodói: Dr. Batta András, Horn Márton, Báger András és Benkóczy Péter.

Egy akkora volumenű és komplexitású kiállítás, mint a Magyar Zene Háza Állandó Zenetörténeti Kiállítása az egész világon egyedülálló. A kiállítás szellemi bázisát a két kurátor, Batta András és Horn Márton jegyzi. A legkülönbözőbb területekről érkező szakemberek vettek részt kisebb tematikus csoportokban: többféle műfajhoz kapcsolódó zenészek, zenetörténészek, pedagógusok csakúgy, mint a kiállítás megjelenítésén, vizuális és hangzó effektjein dolgozó szakemberek. Egyik legfontosabb eleme az audio-tárlatvezetés, mely a kiállítás háromdimenziós hangtérképi kiterjesztése (immersive audio experience). Ez több hangtér egybefüggő láncolatát jelenti, melyekben az éppen ott tartózkodók mindannyian részesei a térhez tartozó zenei hangképnek, valamint azt mindannyian befolyásolni is tudják. Az előadáson betekintést nyerhetünk abba, hogyan készül egy ilyen kiállítás, milyen kihívásokkal találták szembe magukat az alkotók, és milyen megoldások születtek ahhoz, hogy egy világszínvonalú zenetörténeti kalandban legyen része a látogatónak.

A zenei közreműködő a Sonus Cordis Quartett.

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

1 600 Ft
Elmentem a naptárba: