Azonnali hívás
BOGGIE: FRAGILITÉ

BOGGIE: FRAGILITÉ

Csemer Boglárka – Lemezbemutató koncert
Minden jegy elkelt
2022/10/27
19:30 - 21:00
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Pop
Jazz
ének
Csemer Boglárka 'Boggie'
gitár, vokál
Szakonyi Milán
zongora
Antal Gábor
dob
Szabó Tamás
elektromos cselló, basszusgitár
Simkó-Várnagy Mihály
A koncerten vendégként közreműködik
Grecsó Krisztián
Agócs Márton

BOGGIE: FRAGILITÉ

Öt év után új szerzői nagylemezzel jelentkezik a Fonogram-díjas Csemer Boglárka “Boggie”. A Parfüm című dallal 2013 decemberében berobbant és a Billboard-listát is megjárt énekesnővel legutóbbi 2017-es nagylemeze óta minden évben történt valami fontos: 2018-ban egyedüli női dalszerzőként képviselte hazánkat a világ egyik legnagyobb showcase fesztiválján, a texasi SXSW fesztiválon. 2019-ban Hangvilla díjat kapott kimagasló előadóművészi munkájáért. 2020-ban újabb anyai örömök elé nézett, életet adott második gyermekének Imolának a pandémia kellős közepén. 2021-ben a budapesti székhelyű BUSH showcase fesztiválon lépett fel zenekarával. 2022 júniusában pedig ő képviselte Magyarországot a 22. Európai Zenei Fesztiválon Algéria fővárosában, Algírban kirobbanó sikerrel. A legújabb, FRAGILITÉ című lemez anyagát 2022. október 27-én mutatja be először Budapesten a Magyar Zene Házában!

Ez sorban a negyedik szerzői lemez, melyen Boggie dallamvilága, stílusa tovább csiszolódott. A francia sanzon, klasszikus zene, britpop és világzene hatások egyedien keverednek a dalokban. A Boggie-tól megszokott módon az új albumot nyelvi sokszínűség is jellemzi, így magyar, angol és francia nyelvű szerzemények is születtek. A lemezre írt dalszöveget a magyar íróvilág kiemelkedő alakja, Grecsó Krisztián is, akivel egy közös duett is szerepet kapott a lemezen, Messziről jött ember címen - Grecsó Krisztián a koncerten is közreműködik vendégként, ahogyan Agócs Márton, az Aurevoir. frontemeber is. Friss lemezén az énekesnő együttműködött Kemény Zsófi költőnővel is, az angol dalszövegeket pedig Bori Sári Helene jegyzi, aki Boggie eurovíziós békehimnuszának, a Wars for Nothingnak is a dalszövegírója. A dalok - ahogy azt Boggie-tól már megszokhattuk - elgondolkodtatóak, tükröt tartanak nem csak szerzőjük, hanem a hallgatók elé is.

A dalok, a lemez központi témája Boggie-tól szokatlan módon a szerelem, kísértés, párkapcsolati szituációk, de helyett kapott a lemezen egy gyászdal és édesanyjával való kapcsolatának feldolgozása is, melyről Boggie őszintén vall TEDX előadásában.

Az album öt év felgyülemlett élmény, dallammorzsa, lelki folyamatok eredménye, melyek 2022 januárjában, februárjában öltöttek formát zenekarával műhelymunka keretében. Szokatlan módon a zenekar 2022 márciusában és áprilisában vidéki tavaszi turné keretében bemutatta a lemezanyagot, így tesztelve élőben a közönségen. Így a lemezre már csak a kifejezetten erős dalok kerültek.

"Nagyon szerettem, ahogy a dalok formát öltöttek. Mindig is szerettem volna egy olyan albumot, amit van lehetőségünk letesztelni, kipróbálni közönség előtt. Egyből lehetett érezni, hogy melyik dal működik, melyikre tud rezonálni a közönség és melyikre nem. A lemezre tényleg a legerősebb dalok kerültek most fel. Szerintem ez az eddigi legerősebb anyagom.”

A lemez érdekessége, hogy a dalok albumverziójának világát Toldi Miki producer alkotta meg, aki nagyon jó arányérzékkel frissített Boggie akusztikus világán. Sokkal modernebb köntöst kaptak a dalok, de nem csorbult azok kifinomultsága és egyedisége. “Hihetlenül izgalmas volt számomra Toldi Miki zeneisége. Nagyon mást hallott a zenémbe, mint eddig bárki. Voltak összefeszüléseink és voltak pillanatok, amikor azt éreztem, hogy nekem túl merész Miki agya, de aztán mindig sikerült túllendülni ezeken a pontokon és mindig kisült valami szuper a gyurmázásból.”

Zenekarával egy izgalmas zenei utazásra invitálják a hallgatóságot a pop, klasszikus zene, francia sanzon és a jazz világának fúziójába. Boggie koncertjein olyan bensőséges élményt tud varázsolni, mely minden egyes alkalommal bőrig hatol és hosszú időre bennünk marad. Ezen a különlegesen helyszínen sem lesz másképp.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

Early bird: 2 990 Ft Gyerekjegy: 1 990 Ft (14 éves korig) belépéskor személyazonosításra alkalmas igazolvánnyal bizonyítandó
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.