Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Clara és Robert Schumann levélbeszélgetései Udvaros Dorottya és Widder Kristóf előadásában

Udvaros Dorottya, Widder Kristóf, Simon Izabella, Várjon Dénes, Mondok Yvette, Győri Noémi, Langer Ágnes, Gardenö Klaudia
Jegyet veszek
2024/03/09
Szombat
19:30 - 21:00
Koncertterem
Típus:
Koncert
Koncertbeszélgetés
Programsorozat
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs
Költészet
Összművészet
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Clara Schumann szerepében
Udvaros Dorottya
Robert Schumann szerepében
Widder Kristóf
zongora, szerkesztő, dramaturg
Simon Izabella
zongora
Várjon Dénes
szoprán
Mondok Yvette
fuvola
Győri Noémi
hegedű
Langer Ágnes
rendező
Gardenö Klaudia

Clara és Robert Schumann levélbeszélgetései Udvaros Dorottya és Widder Kristóf előadásában

Immár hagyomány a Magyar Zene Házában, hogy időről-időre megosztjuk kurátori feladatainkat egy-egy művésszel, akik így lehetőséget kapnak rá, hogy egy teljes hétvégén át tartó programsorozat keretében mutathassák be zenei és – tágabb értelemben vett – összművészeti tevékenységüket, illetve akár társadalmi szerepvállalásukat is. Az ötödik kurátori hétvége főszereplői a világszerte egyik legelismertebb magyar zenész-házaspár, Simon Izabella és Várjon Dénes lesznek.

A közönség nemcsak a színpadon találkozhat a két kiváló zongoraművésszel, de megismerkedhet zenepedagógiai munkásságukkal, valamint a színház és a szépirodalom iránti közismert lelkesedésükkel is. A szombat esti koncerten a leghíresebb tizenkilencedik századi komponista-házaspár, Clara Wieck és Robert Schumann kapcsolata elevenedik meg előttünk levelezéseiken, naplóbejegyzéseiken és természetesen zeneműveiken keresztül. Megismerkedhetünk a korszak férfi és női alkotói sorsainak különbözőségével, valamint betekintést nyerhetünk a fiatalkori Clara szüleivel – különösen édesapjával – való viszonyába, amely szintén fontos szerepet töltött be a zongoraművész személyiségének és művészi pályájának alakulásában.

A Schumann-család életét addig a pontig követhetjük nyomon, amíg fel nem tűnik körülöttük az ifjú Brahms – ekkor szólal meg a szerző G-dúr hegedű-zongora szonátája, amely Clara egyik kedvenc darabja volt. A házaspárt Udvaros Dorottya és Widder Kristóf keltik életre Gardenö Klaudia rendezésében, a zeneművek előadásában pedig Mondok Yvette, Győri Noémi és Langer Ágnes csatlakoznak a kurátori hétvége két házigazdájához.

A koncert egy rövid, negyedórás beszélgetéssel kezdődik, a beszélgetést Várallyay Fülöp, az est szerkesztője moderálja, résztvevők: Simon Izabella, Várjon Dénes és Gardenö Klaudia.

Jegyet veszek

Jegyárak

5 900 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

Immár hagyomány a Magyar Zene Házában, hogy időről-időre megosztjuk kurátori feladatainkat egy-egy művésszel, akik így lehetőséget kapnak rá, hogy egy teljes hétvégén át tartó programsorozat keretében mutathassák be zenei és – tágabb értelemben vett – összművészeti tevékenységüket, illetve akár társadalmi szerepvállalásukat is. Az ötödik kurátori hétvége főszereplői a világszerte egyik legelismertebb magyar zenész-házaspár, Simon Izabella és Várjon Dénes lesznek.

2024/03/09 - 2024/03/10