Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

TELTHÁZ - Cziffra György Fesztivál – Brahms-est

Közreműködik: Balázs János, Balogh Kálmán és Kelemen Barnabás
Minden jegy elkelt
2023/04/26
Szerda
19:30 - 22:00
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs

Programsorozat:

Jegytípus:
ülő
zongora
Balázs János
cimbalom
Balogh Kálmán
hegedű
Kelemen Barnabás
műsorvezető
Becze Szilvia
Brahms
(G-dúr) hegedű-zongora szonáta, op. 78
Brahms
(Á-dúr) hegedű-zongora szonáta, op. 100
*** SZÜNET ***
Brahms
(d-moll) hegedű-zongora szonáta, op. 108
Brahms
Magyar táncok (1.,5.,6.,17.)

TELTHÁZ - Cziffra György Fesztivál – Brahms-est

A Cziffra György Fesztivál keretében a Magyar Zene Házában egy Brahms-estre kerül sor, amely során Balázs János, Balogh Kálmán és Kelemen Barnabás mutatja meg Johannes Brahms két arcát.

Johannes Brahms két arca mutatkozik meg ezen az estén: a kifinomult kamarazenész és a világ felé nyitott szívvel forduló zseni, aki azonnal a saját nyelvére fordítja új felfedezéseit. A magyar népies műzenével való találkozás Reményi Ede és Joachim József hegedűművészek jóvoltából jött létre, Brahmsot pedig életreszólóan elbűvölte e nyelvezet szépsége és kifejezőereje. Hegedű-zongora szonátáit csak jóval az első magyar táncok után kezdte komponálni. A hagyományos formába öntött darabok zsenialitása elsősorban az utánozhatatlan, rendkívül érzékeny érzelmi töltetben mutatkozik meg. Az előadóknak különleges kihívást, a hallgatóságnak feledhetetlen utazást jelent a három szonáta egymás utáni megszólalása. Annál is inkább, hiszen hazánk elsőrangú művészei – Kelemen Barnabás és Balázs János – tolmácsolják, a táncokat pedig Balogh Kálmán cimbalomjátéka teszi még izgalmasabbá és eredetibbé.

Helyfoglalás érkezési sorrendben.

 

Cziffra György Fesztivál

 

Idén immáron 8. alkalommal kerül megrendezésre a Cziffra György Fesztivál, melyet Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész alapított a névadó zongorazseni emlékére. A fesztivál hűen képviseli azt a liszti hagyatékot, amelynek Cziffra György volt az egyik legikonikusabb előadója a 20. században. A fellépő művészek a hangok által teremtenek, a közönség és művész eggyé válik a remekművek hallatán. Szimfonikus és kamaraestek, kiállítás és költészet, bár- és cigányzene, tudományos előadás és gyerekeknek szánt események színesítik a programkínálatot évről-évre. A fesztivál keretein belül, Cziffra György örökségén keresztül lehetőség nyílik felhívni a figyelmet Magyarország kulturális sokszínűségére, jeles képviselőire, valamint fiatal tehetségeire is.

 

Kiemelt szponzor: MVM

Partnerek

Minden jegy elkelt

Jegyárak

6 000 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba: