world_travel_awards_2022
Azonnali hívás
Dargay Marcell, Dinyés Dániel, Futó Balázs: Jób könyve

Dargay Marcell, Dinyés Dániel, Futó Balázs: Jób könyve

Kortárs oratórium
Jegyet veszek
2023/04/07
19:30 - 21:00
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs


Jegytípus:
ülő
közreműködik
UMZE Kamaraegyüttes

Dargay Marcell, Dinyés Dániel, Futó Balázs: Jób könyve

Dargay Marcell, Dinyés Dániel és Futó Balázs állandó szereplői a magyar kortárszenei életnek, generációjuk legfoglalkoztatottabb komponistái közé tartoznak, emellett régóta tartó baráti és munkakapcsolatban állnak egymással. A Jób könyve a három zeneszerző legújabb közös vállalkozása a modern oratorikus darabok műfajában, amely a bibliai Jób történetét dolgozza fel. 

Az új kortárs zenemű címét az Ószövetségben szereplő Jóbról kapta, aki istenfélő igaz emberként boldogságban és gazdagságban él, de váratlanul és vétlenül balsors tör rá: élete válságba kerül. Ezzel a történettel a mű olyan kérdésekre keresi a választ, hogy miért szenved az igaz, és miért él jól a bűnös, honnan ered a sok baj, szenvedés és nyomorúság a Földön, van-e ezeknek célja és lényege, és összeegyeztethető-e a rossz és az igazságtalanság egy jóságos és igazságos Isten létével?  A Jób könyve nem elméleti eszmefuttatásokkal, hanem egy drámai elbeszélés keretében, a türelmes, Istenhez szenvedéseiben is kitartóan hűséges Jób élettörténetébe ágyazottan próbál választ adni ezekre a kérdésekre. Az oratórium megkomponálása olyan együttműködés a három szerző között, amely még a Zeneakadémián együtt eltöltött éveikre nyúlik vissza, ahol közösen, mintegy műhelyt alkotva tartottak koncerteket és fedezték fel maguk számára korunk zenéjét. A közös munka és az elkészült mű egy húsz éves barátság újabb fejezete. 

Jegyet veszek Bérletet veszek

Jegyárak

3 800 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

Szakrális zenék a világ minden tájáról

A Magyar Zene Háza Szakrális zenei sorozata időről-időre bemutat néhányat a világ különböző pontjainak szakrális zenéiből.

2022/01/28 - 2023/04/12

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.