Azonnali hívás
De nekem nincsen hangom!
Jegyet veszek
2022/03/23
Szerda
19:00 - 20:30
Előadóterem
Típus:
Programsorozat
Zenepedagógia
Különleges programjaink
Műfaj:
Interaktív
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

workshopvezető
Csemer Boglárka Boggie
workshopvezető
Kocsis-Holper Zoltán
workshopvezető
Severinghaus Artemisz

De nekem nincsen hangom!

Az efféle mondatok általában már önmagukban hordoznak egyfajta hazugságot, hiszen az az ember, aki ezt az énekléssel kapcsolatban jelenti ki, átsuhan afelett a tény felett, hogy ezt a saját hangján volt képes elmondani. Ha pedig képesek vagyunk hangképzésre, akkor hangokat is tudunk kiadni, ha pedig az izomzatunk, ami a szavakat képzi, képes volt egy ennyire komplex mozgásrendszert elsajátítani, akkor igazán nem volna szabad lebecsülnünk a hangképzési képességünket. Derüljön ki, hogy ha beszélni tudunk, miért gondoljuk, hogy énekelni nem. Keressük meg, hol húzódik a határ beszéd és ének között! Létezik-e ez a határ? Ha igen, ki lépheti át? Ha nem létezik, miért gondoljuk, hogy ott van? Ilyen, és ehhez hasonló kérdéseket fogunk körbejárni különböző játékokkal, és igen, énekléssel. A workshopot három fantasztikus zenész, Csemer Boglárka Boggie, Kocsis-Holper Zoltán és Severinghaus Artemisz tartja. Akik mindhárman kicsit másképp foglalkoznak az énekhanggal: Boggie popénekesnő, aki minden nap professzionálisan használja a hangját, Kocsis-Holper Zoltán Artisjus-díjas karnagy, a Debreceni Kodály Kórus művészeti vezetője, aki a kórusban való éneklés flow-élményének szakértője, Artemisz pedig hangképző tanár, aki játékos hanggyakorlatokon keresztül hozza ki a résztvevőkből a bennük rejlő Tina Turnert!

Csemer Boglárka "Boggie" Fonogram és Hangvilla Díjas előadóművész. Parfüm című dalával és az ahhoz készített bravúros videóklippel bejárta a világot. Saját zenekarával, saját dalaival rendre telt házas koncertek ad országszerte. Ő képviselte hazánkat a 60. Eurovíziós Dalfesztiválon is. Jelenleg 4. stúdióalbumán dolgozik és két gyönyörű kislány édesanyja.

 

 

Kocsis-Holper Zoltán Artisjus- és KÓTA-díjas karnagy, szólóénekes és zenetanár, a Kodály Kórus Debrecen vezetőkarnagya, a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetségének (KÓTA) elnöke, 2016-2020 között a Nemzeti Énekkar vezetőkarnagyhelyettese. Rendszeresen vezet kurzusokat. A saját szervezésű Avizó Karvezetői Kurzusokon felül 2017-ben a Pekingi Magyar Kulturális Intézet meghívására háromnapos előadássorozatot tartott. Kínában a Kodály-módszerről és annak gyakorlati felhasználásáról. Az Európai Kórusszövetség által szervezett 2018-as tallinni Europa Cantat kórusfesztiváljának egyik kurzusvezetője volt. 2018 és 2019 nyarán a felvidéki nyári egyetemek karvezetés műhelyét vezette Józsa Mónikával közösen.


 

Severinghaus Artemisz egy sokoldalú énektanár és énekes, aki a pályája során megfordult régizenei, kortárs, jazz és globálzenei vokális formációkban. Hitvallása, hogy az egészséges légzés és megfelelő önismeret az alapja annak, hogy hangi adottságainkat leginkább kiaknázhassuk. Tanárként elkötelezett, hogy diákjai megtalálják a saját hangjukat. Előadóként énekworkshopokat tartott az ISME, ISSME, ASDA Guest Speaker Series, NJMEA és Nerfa konfereciákon az USA-ban. Énekesként fellépett a River Voices és Asaran Earth Trio formációkkal valamint a Marble Church kórusával a new yorki Carnegie Hall-ban, több turnén énekelt a The Delegation nevű indie zenekarral, és zeneszerzőként és énekesként 4 évig volt tagja a C4 Composers Conductors Choral Collective-nak. Budapestre költözése óta a Magyar Zene Háza zenepedagógiai vezetőjeként azon dolgozik, hogy minél több emberhez eljusson a zenélés és a zenehallgatás öröme.

 

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.

Jegyet veszek

Jegyárak

1 600 Ft
Elmentem a naptárba: