Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

TELTHÁZ - Debussy és a pillanat varázsa

Impresszió és harmónia
Minden jegy elkelt
2024/06/14
Péntek
15:00 - 16:30
Koncertterem
Típus:
Ismeretterjesztés
Programsorozat
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs
Interaktív
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Programsorozat:
előadó
Tápai Dóra
zongora
Mihail Márk

TELTHÁZ - Debussy és a pillanat varázsa

A 2024-es tavaszi évadot záró Hangadó Senior témája Claude Debussy muzsikája, ami igazán élvezetes és hangulatos záró alkalom lesz, hiszen művei igen népszerűek és ismertek. A pillanat varázsa egyszeri és megismételhetetlen! Debussy érzéseket fest az akkordjaival, új utakat jár be a századfordulón és számos kortársát inspirálja! Mit látsz, mit érzel? Ő szinte „megfesti a hangzást”, varázslatos hangulatot teremtve muzsikájával! Kire és hogyan hatott? Miként alakult ki ez a sajátos zenei világ? Hogyan lett azzá, aki? Ennek járunk utána ezen a péntek délutánon!

Mi az impresszió? Pillanatnyi benyomás! Egy érzés, egy hangulat, amit elviszünk magunkkal egy helyszínről, egy kiállításról vagy egy színházi előadásról. Hogyan lehet a percet megragadni? Hogyan tud egy dallam olyan érzéseket idézni, hogy az látvánnyá fogalmazódik meg a gondolataink között? Claude Debussy zenéje ilyen: képeket idéz, és elvarázsol! A zenei impresszionizmus mestere volt ő, európai zeneszerzők tömegei csodálták műveit, és inspirálódtak általa! Többek közt Kodály Zoltán is miatta látogatott Párizsba, egy életen át rajongott Debussy muzsikájáért! Miként alakult ki ez a sajátos zenei világ? Hogyan lett azzá, aki? Ennek járunk utána ezen a péntek délutánon! A Hangadó Senior programja élvezetes és interaktív, ahol a közönséget is megmozgatja a Magyar Zene Háza zenepedagógus előadója: Tápai Dóra, aki középiskolai ének-zenetanár és karvezető. Zongorán közreműködik Mihail Márk, a gödöllői Frederic Chopin Zeneiskola növendéke, aki 2023. decemberében megrendezésre került VI. Nemzetközi Bartók Béla Zeneiskolai Zongoraverseny döntőjében Kiemelt Nívódíjat kapott, továbbá korcsoportja Nagydíját is elnyerte

Minden jegy elkelt

Jegyárak

2 400 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

A Hangadó Senior című sorozatunkat az idősebb korosztálynak szánjuk, de persze minden érdeklődőt szeretettel várunk. A széria célja, hogy klubként működjön és egy kilencven perces interaktív időutazás keretében játékosan meséljen el a zenetörténet érdekességeiből egy-egy fejezetet.

Előadó: Tápai Dóra a Magyar Zene Háza Zenepedagógusa, Ének-zenetanár, karnagy 

2022/10/14 - 2025/01/15