Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Egy órában egy élet: Marton Éva

Juhász Előd beszélget meghívott művész vendégével
Minden jegy elkelt
2022/10/28
Péntek
19:00 - 20:30
Előadóterem
Típus:
Programsorozat
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs
Interaktív
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

házigazda
Juhász Előd
vendég
Marton Éva

Egy órában egy élet: Marton Éva

Juhász Előd zenetörténész kötetlen beszélgetéssorozatában neves művészeket faggat, afféle talkshowra invitálja a közönséget. Az est folyamán vendége életéről tudunk meg érdekességeket, aktualitásokat, színes epizódokat. A beszélgetés olykor meglepetéseket is tartogat: produkciót, vetítést, esetleg a publikum interaktív bevonását is, ezeken a személyesre hangolt találkozásokon. A meghívott művészről olyan exkluzív pillanatfelvételt kapunk, amely során vele szinte baráti közelségbe kerülhetünk.

Az első alkalommal Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes a vendég.

Juhász Előd Aranyalbum beszélgetéssorozatában ezúttal Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, professor emerita, dr. habil, a Bécsi Állami Operaház kamaraénekese és örökös tagja, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, a Nemzet Művésze, a Magyar Corvin-lánc Testület alelnöke és a Magyar Szent István Rend birtokosa lesz a vendég. Több, mint negyven évig volt állandó vendége a világ leghíresebb operaházainak (Metropolitan, La Scala, Wiener Staatsoper, Covent Garden). Wagner, Verdi, Puccini, Richard Strauss szinte valamennyi, hangfajának megfelelő szerepét több százszor énekelte, továbbá a századforduló olasz és német nyelvű repertoárjának számos darabjának fő szerepeit alakította. Diszkográfiája hatalmas, mind a mai napig bővül archívumokból és gyűjteményekből származó, ritka felvételekkel. 2004-től a Zeneakadémia ének tanszakát vezette.

Juhász Előd zenetörténész, a Zeneakadémia zenetudományi szakát elvégezve több mint hat évtizede a zene átadásának, népszerűsítésének szenteli életét. Rádióban, televízióban, írásaiban a hazai zeneélet színes óriás-színpada jelenik meg, ahol nincsenek műfajkorlátok.

Ifjú művészek felfedezéseivel, piros betűs események lajstromozásával, a zeneátadás – általa kedvelt kifejezéssel, a zenehídépítés – megannyi módjával szolgálja zeneéletünket. Mégpedig azzal a töretlen örömmel, hogy megoszthatja a sok szép élményt, melyet hosszú pályája során kapott. Így közös lehet az örömünk, hogy ilyen sok zenei és nemcsak zenei tehetség országában élünk.

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

2 500 Ft
Elmentem a naptárba: