Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Egy órában egy élet: Vásáry Tamás

Juhász Előd beszélget meghívott művészvendégével
Minden jegy elkelt
2022/12/09
Péntek
19:00 - 20:30
Előadóterem
Típus:
Ismeretterjesztés
Programsorozat
Zenepedagógia
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs
Interaktív
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

házigazda
Juhász Előd
vendég
Vásáry Tamás

Egy órában egy élet: Vásáry Tamás

Juhász Előd zenetörténész kötetlen beszélgetéssorozatában neves művészeket faggat, afféle talkshowra invitálja a közönséget. Az est folyamán vendége életéről tudunk meg érdekességeket, aktualitásokat, színes epizódokat. A beszélgetés olykor meglepetéseket is tartogat: produkciót, vetítést, esetleg a publikum interaktív bevonását is, ezeken a személyesre hangolt találkozásokon. A meghívott művészről olyan exkluzív pillanatfelvételt kapunk, amely során vele szinte baráti közelségbe kerülhetünk.

A harmadik alkalommal Vásáry Tamás zongoraművész-karmester a vendég.

Juhász Előd Aranyalbum beszélgetéssorozatában ezúttal Vásáry Tamás a beszélgetőpartner. Vásáry Tamás a magyar zenei világ köztiszteletben álló doyenje. Kossuth-díjas zongoraművész-karmester, a Nemzet Művésze. Csodagyerekként indult, akinek pályáját többek között Kodály Zoltán és Dohnányi Ernő egyengette. Karrierje első évtizedeiben elsősorban zongoraművészként teljesedett ki, később karmesterként is jelentős sikereket aratott világszerte. Több művésztársához hasonlóan komoly szerepet vállal a zene hazai népszerűsítésében, az ifjú tehetségek felkarolásában. Több könyve látott napvilágot, ezekben nemcsak ragyogó pályájáról, sikereiről olvashatunk, hanem betekintést kapunk élvezetes színes „zeneközelítéseibe”, illetve benső világának szokatlanul mélyreható feltárásával, részletes elemzéseivel a művészi karakter éltető forrásait is megérezteti. A zenei előadó művészet hazai tablóján megilleti a legnagyobbaknak kijáró megérdemelt tisztelet.

Juhász Előd zenetörténész, a Zeneakadémia zenetudományi szakát elvégezve több mint hat évtizede a zene átadásának, népszerűsítésének szenteli életét. Rádióban, televízióban, írásaiban a hazai zeneélet színes óriás-színpada jelenik meg, ahol nincsenek műfajkorlátok. Ifjú művészek felfedezéseivel, piros betűs események lajstromozásával, a zeneátadás – általa kedvelt kifejezéssel, a zenehídépítés – megannyi módjával szolgálja zeneéletünket. Mégpedig azzal a töretlen örömmel, hogy megoszthatja a sok szép élményt, melyet hosszú pályája során kapott. Így közös lehet az örömünk, hogy ilyen sok zenei és nemcsak zenei tehetség országában élünk.

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

2 500 Ft
Elmentem a naptárba: