world_travel_awards_2022
Azonnali hívás
Egy órában egy élet: Wolf Péter

Egy órában egy élet: Wolf Péter

Előd Juhász talks to an invited artist guest
Jegyet veszek
2023/01/20
19:00 - 20:15
Előadóterem
Típus:
Ismeretterjesztés
Programsorozat
Zenepedagógia
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

házigazda
Juhász Előd
vendég
Wolf Péter

Egy órában egy élet: Wolf Péter

Juhász Előd zenetörténész kötetlen beszélgetéssorozatában neves művészeket faggat, afféle talkshowra invitálja a közönséget. Az est folyamán vendége életéről tudunk meg érdekességeket, aktualitásokat, színes epizódokat. A beszélgetés olykor meglepetéseket is tartogat: produkciót, vetítést, esetleg a publikum interaktív bevonását is, ezeken a személyesre hangolt találkozásokon. A meghívott művészről olyan exkluzív pillanatfelvételt kapunk, amely során vele szinte baráti közelségbe kerülhetünk. A sorozat negyedik alkalmával Wolf Péter Erkel Ferenc-díjas magyar zeneszerző, dzsesszzongorista a vendég.

Wolf Péter közismert, sikeres zeneszerző; írt táncdalokat, dalokat, tv-és filmzenéket, hangszeres versenyműveket, balettzenét és kórusműveket. Munkásságáért többszörös jutalmazták Artisjus -díjjal, Erkel Ferenc- és Fényes Szabolcs-díjjal is kitüntetett. Tanulmányait jazz – zongora és jazz – zeneszerzés szakon folytatta, a Liszt Ferenc zeneművészeti egyetemen szerzett diplomát. Közkedvelt dallamait egy ország fütyülte és nincs olyan gyermek, aki ne ismerné a Vuk rajzfilmzenéjét. Hangszerelői virtuozitását a Liszt Ferenc kamarazenekar felvételein is élvezhetjük és rendszeres karmestere az Eurovíziós Dalfesztiválnak. Juhász Előd zenetörténész, a Zeneakadémia zenetudományi szakát elvégezve több mint hat évtizede a zene átadásának, népszerűsítésének szenteli életét. Rádióban, televízióban, írásaiban a hazai zeneélet színes óriás-színpada jelenik meg, ahol nincsenek műfajkorlátok. Ifjú művészek felfedezéseivel, piros betűs események lajstromozásával, a zeneátadás – általa kedvelt kifejezéssel, a zenehídépítés – megannyi módjával szolgálja zeneéletünket. Mégpedig azzal a töretlen örömmel, hogy megoszthatja a sok szép élményt, melyet hosszú pályája során kapott. Így közös lehet az örömünk, hogy ilyen sok zenei és nemcsak zenei tehetség országában élünk.

 

Az előadás nyelve magyar.

Jegyet veszek

Jegyárak

2 400 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

Juhász Előd zenetörténész kötetlen beszélgetéssorozatában neves művészeket faggat, afféle talkshowra invitálja a közönséget. Az est folyamán vendége életéről tudunk meg érdekességeket, aktualitásokat, színes epizódokat. A beszélgetés olykor meglepetéseket is tartogat: produkciót, vetítést, esetleg a publikum interaktív bevonását is, ezeken a személyesre hangolt találkozásokon. A meghívott művészről olyan exkluzív pillanatfelvételt kapunk, amely során vele szinte baráti közelségbe kerülhetünk.

2022/10/28 - 2023/01/20

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.