Azonnali hívás
Erdélyi MagyaRock 1970-2010: könyvbemutató + Metropol-minikoncert

Erdélyi MagyaRock 1970-2010: könyvbemutató + Metropol-minikoncert

Minden jegy elkelt
2022/10/26
19:00 - 20:30
Multimédiás Könyvtár & Klub
Típus:
Könyvtári esemény
Műfaj:
Rock
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.
szerző
Zilahi Csaba
moderátor
Vass Norbert
gitár, ének
Virányi Attila
gitár, ének
Szász Ferenc
gitár, ének
Dobos József

Erdélyi MagyaRock 1970-2010: könyvbemutató + Metropol-minikoncert

A kolozsvári újságíró, Zilahi Csaba Erdélyi Magyarock 1970–2010 című, hiánypótló kötetében elsősorban azokról ír, akik úgy döntöttek, hogy Erdélyben magyarul énekelnek és munkásságukat felvételek is őrzik. A könyv bemutatóján a szerzővel Vass Norbert beszélget, továbbá a Metropol együttes három tagja egy akusztikus minikoncerttel is készül erre az alkalomra!

Van-e értelme Erdélyben magyarul énekelni, ha a potenciális közönség többsége román? Mi van, ha nem csak Székelyföldön akarunk sztárok lenni? Ha azt szeretnénk, hogy egyaránt szóljunk az erdélyi magyar és román közönséghez is? Ha a zenekarban román zenésztársaink is vannak? Örök dilemma. Miközben az erdélyi magyar rockzene ugyanúgy része az egyetemes magyar kultúrának, mint az erdélyi irodalom, költészet, képzőművészet vagy filmművészet.

 

 

A kolozsvári újságíró, Zilahi Csaba Erdélyi Magyarock 1970–2010 című, hiánypótló kötetében elsősorban azokról ír, akik úgy döntöttek, hogy Erdélyben magyarul énekelnek és munkásságukat felvételek is őrzik. De néhány oldalon azokról is szó esik, akik magyarként román vagy angol dalszövegeket írtak.

Elvégre ilyen az erdélyi rock and roll!

Minden jegy elkelt

Jegyárak

1 000 Ft
Elmentem a naptárba:

Ami október 26-án lesz a Könyvtárban

Október 26-án szerdán egy remek könyvet mutatunk be a Multimédiás Könyvtár és Klubban az erdélyi rockzene történetéről, amihez kapcsolódik egy minikoncert is az erdélyi rockzenekarok egyik legnagyobbikától. A Zilahi Csaba által jegyzett Erdélyi MagyaRock 1970-2010 könyvbemutatóhoz a Metropol együttes csatlakozik három taggal. Már persze a könyvbemutató miatt is megéri eljönni, de a Metropolt látni végképp kihagyhatatlanná teszi az alkalmat.