Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Esterházyak a zene fősodrában

Minden jegy elkelt
2024/04/07
Vasárnap
11:00 - 12:30
Koncertterem
Típus:
Ismeretterjesztés
Zenepedagógia
Műfaj:
Interaktív
Klasszikus/Kortárs
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

előadó
Tóth Árpád

Esterházyak a zene fősodrában

Kalandozások a zenében az ország legszórakoztatóbb, legbeszédesebb ének-zene tanárával. Tóth Árpád nem csak kiváló előadó, karnagy és művész, de magával ragadó előadásaival azt is képes elérni, hogy még a legbátortalanabb emberek is lépjenek egy lépést előre. Ezúttal az Esterházyak szerepelnek a fókuszban.

A 18. századtól kezdve a 20. század elejéig az Esterházyak voltak Magyarország legbefolyásosabb családja. Kiterjedt családjuk több ágában a zene igen fontos szerepet töltött be, így többük kiváló zenész volt, valamint koruk legnagyobb muzsikusaival tartottak fenn jó kapcsolatot. Többé-kevésbé közismert Joseph Haydn hosszú kötődése a családdal, de vajon ki komponálta valójában a Harmonia Caelestist? Mi volt Esterházy Miklós szuperképessége? Mi köze volt Lisztnek az Esterházyakhoz és ki volt Schubert egyetlen szerelme? Hogyan kapott magyar ajánlást Chopin egyik legnehezebb zongoraműve, és kinek írt számos művet Parish-Alvars, a 19. század egyik legfontosabb hárfaművésze? Szemelvények a magyar kultúrtörténet kevésbé ismert fejezeteiből.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

2 600 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

Kalandozások a zenében az ország legszórakoztatóbb, legbeszédesebb ének-zene tanárával

Kalandozások a zenében az ország legszórakoztatóbb, legbeszédesebb ének-zene tanárával. Az előadássorozat a Hangdimenziók című állandó kiállításunkban megjelenő zenetörténeti korszakokban mélyül el, az ott látottak-hallottak mellé ad interaktív belépési pontokat. Tóth Árpád nem csak kiváló előadó, karnagy és művész, de magával ragadó előadásaival azt is képes elérni, hogy még a legbátortalanabb emberek is lépjenek egy lépést előre.

2022/02/27 - 2025/06/01