Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

SOLD-OUT - Gadó Gábor Francia Quartet

Minden jegy elkelt
2023/01/20
Péntek
19:30 - 21:00
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Jazz
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.
gitár
Gadó Gábor
szaxofon
Matthieu Donarier
dobok
Gyárfás Attila
nagybőgő
Sébastien Boisseau

SOLD-OUT - Gadó Gábor Francia Quartet

Felállás változás! 

Felhívjuk kedves közönségünk figyelmét, hogy az eredeti dobost ezen a koncerten Gyárfás Attila helyettesíti. 

 

Gadó Gábor a hazai jazzszíntér nemzetközileg is jelentős rangú gitárosa, aki tizenkét év után ezen a koncerten tér vissza Magyarországra a Francia Quartettel, amellyel legnagyobb sikereit aratta. A jazz és a kortárs zene határán mozgó gitáros világszerte ez egyik legelismertebb magyar zenész és zeneszerző, aki hosszú szünet után tér vissza meghatározó formációjával, és az európai turné részeként láthatjuk őket ismét itthon. Ritka alkalom, amit nem szabad elszalasztani.

A nyolcvanas évek eleje óta aktív Gadó Gábor 2000-ben, Franciaországban alapította ezt a Quartetjét, amellyel nagy nemzetközi sikereket ért el a BMC Records gondozásában megjelent lemezekkel és persze a koncertekkel. A Francia Quartet 2011-ben járt utoljára Magyarországon Dave Liebman szaxofonossal, a fellépésről koncertlemez is készült. Gadó kiemelkedő zeneszerző és zenész – egyedi meglátásokkal a klasszikus zenehagyomány és a jazz keresztezésével vált a modern magyar zene egyik meghatározó alakjává. Egy, szó szerint a megszokottól eltérő zenész, aki képes Eötvös Péter, Dave Liebman vagy Aki Takase univerzumával komponálni. Gadó ritka, besorolhatatlan művész, egy titokzatos személyiség, aki a zene mögé rejtőzik, megtagadja a protokoll szabályait, és megvédi művészetének tisztaságát a beszennyező világtól. A Gadó Gábor Francia Quartetet már nagyon régen lehetett látni, most itt az alkalom, garantáltan egyedi koncert várható.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

3 500 Ft
Elmentem a naptárba:

 

 

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.