Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Hangszerem: a hangom

Ramazuri – Program az egész családnak
Minden jegy elkelt
2022/10/22
Szombat
10:30 - 11:15
Koncertterem
Kinek ajánljuk:
Gyerekeknek
Típus:
Családi
Ismeretterjesztés
Zenepedagógia
Műfaj:
Ifjúsági/családi
Interaktív
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

ének, foglalkozásvezető
Szalóki Ági
ütőhangszerek
Szalai Péter
gitár
Csókás Zsolt
ének, foglalkozásvezető
Szeder-Szabó Krisztina
népi ének, foglalkozásvezető
Varga Veronika
moderátor
Aczél András
szoprán
Rőser Orsolya Hajnalka
bariton
Fülep Máté
zongora
Zsoldos Bálint

Hangszerem: a hangom

De én nem tudok énekelni!” – ha az embernek annyiszor 1 Ft-ja lenne, ahányszor ezt hallotta, gazdagabb lenne az egész világ. A Ramazuri második alkalmán arra törekszünk, hogy a legfiatalabbaknak soha eszébe se jusson ez a mondat, és bebizonyítsuk, énekelni mindenki tud, és érdemes is! Nagyszerű előadók érkeznek a zene legkülönbözőbb műfajaiból, hogy rövid, egyszerű énekes foglalkozásokkal mindenkit bevezessenek a zene legősibb formájába, a legkisebbeketől a legnagyobbakig. És titkon bízunk benne, hogy a délelőtt végére mindenki azt fogja érezni, mégiscsak gazdagabb lett a világ!

 

MENETREND

(helyszín, foglalkozás kapacitása)
A megváltott jegy két, szabadon választható foglalkozás díját tartalmazza. Felhívjuk figyelmüket, hogy az egyes foglalkozások kapacitása limitált lehet, ez esetben érkezési sorrendben fogadjuk a résztvevőket. Ha az adott helyszín megtelt, máshol biztosan van még szabad hely, akkor kérjük, fáradjon egy másik teremhez! Kérjük programválasztáskor vegyék figyelembe az ajánlott korosztályt! A foglalkozás kezdete után már nincs lehetőség csatlakozni, annak zavartalansága érdekében.

10:30 - 11:15 Szalóki Ági - babakoncert a legkisebbek számára (Koncertterem, 100 fő)
A háromszoros Fonogram-díjas, Liszt Ferenc-díjas Szalóki Ági 18 éve énekel az óvodás korosztálynak. Néhány évvel ezelőtt a 0-3 éves korosztálynak is műsort készített. A babáknak tudatosan kisebb térben, vállaltan kisebb közönség előtt, csendesebb zenét játszik, figyelembe véve a 0-3 éves korosztály fejlettségét, igényeit, életkori sajátosságait. A program része az élőzene-hallgatás, a közös éneklés, mondókázás, ölbeli játékok a szülők és babák bevonásával. A Szalóki Ági babakoncert nem zenés foglalkozás, hanem 40-45 perces koncert, komplex zenei élmény a szülőknek is, babáknak szerkesztett zenei anyaggal.

10:30 - 11:15 Népi ének tanulása Varga Veronikával, 6 éven felülieknek (Könyvtár, 30 fő)
Varga Veronika népzenei előadóművész könnyed és játékosan kreatív közös éneklésre hívja a gyerekeket és szüleiket egyaránt. A program során kevésbé ismert, de könnyen elsajátítható magyar népdalokkal, valamint az énekhang képzésének alapjaival is megismerkedhetnek a résztvevők. A workshop egy önfeledt, alkotó közösségi élmény megteremtését veszi célba, előzetes zenei vagy énektudástól függetlenül, hiszen mindenki a saját személyiségét „felhasználva” formálhatja meg a dallamokat úgy, hogy egyéni képességeinek határain belül tudja kibontakoztatni a benne rejlő zeneiséget.

10:30 - 11:15 Énekstílusok Szeder-Szabó Krisztivel, 6 éven felülieknek (Zenepedagógia terem I. - 203, 30 fő)
Szeder-Szabó Krisztina, a Szeder Zenekar Artisjus-díjas dalszerző-énekese több műfajban is otthonosan mozog a jazztől, a popzenén át a francia sanzonig. Célja közösen felfedezni a gyerekekkel, - és persze minden felnőtt résztvevővel is -, hogyan lehet ugyanazt a dallamot többféleképpen is elénekelni, azaz mit jelent, ha egy dalnak stílusa van és ez hogyan függ össze az érzelmekkel? Barangolás a zene világában, az éneken keresztül!

11:30 - 12:30 Operakommandó - operabeavató 6-10 éveseknek (Előadóterem, 80 fő)
Beavató előadás az opera világáról, ha úgy tetszik, interaktív énekóra, operaházi művészekkel és a közönség aktív részvételével. Népszerű operarészleteken, áriákon és duetteken keresztül, sok humorral, nevetéssel, közös énekléssel próbáljuk felkelteni a gyerekek érdeklődését egy sokak számára idegen, ismeretlen, mégis észrevétlenül elvarázsoló műfaj rejtelmeibe.

11:30 - 12:15 Népi ének tanulása Varga Veronikával, 6 éven felülieknek (Könyvtár, 30 fő)

11:30 - 12:15 Énekstílusok Szeder-Szabó Krisztivel, 6 éven felülieknek (Zenepedagógia terem I. - 203, 30 fő)

Minden jegy elkelt

Jegyárak

2 800 Ft

3 éves kortól minden érdeklődő számára külön jegy vásárlása szükséges.

A jegyár két, szabadon választható foglalkozás díját tartalmazza.

Felhívjuk figyelmüket, hogy az egyes foglalkozások kapacitása limitált lehet, ez esetben érkezési sorrendben fogadjuk a résztvevőket!

Elmentem a naptárba:

A Ramazuri egy olyan programsorozat, ahol célunk, hogy a család minden tagja barátságot kössön a zenével, miközben persze célunk az is, hogy az egész család jól érezze magát! Kiscsoportos foglalkozások a kisebbeknek, előképzettséget nem igénylő workshopok a nagyobbaknak, interaktív előadások a család legnyitottabb tagjainak.

2022/03/05 - 2024/05/25

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.