Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

SOLD-OUT- Hogyan lesz egy celebből abbé? Liszt legendák, tömören

Zenetörténet és teadélután az idősebb korosztály számára
Minden jegy elkelt
2023/01/27
Péntek
15:00 - 16:00
Popkulturális klubkönyvtár
Típus:
Programsorozat
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs
Interaktív
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Programsorozat:

Jegytípus:
ülő
előadó
Tápai Dóra

SOLD-OUT- Hogyan lesz egy celebből abbé? Liszt legendák, tömören

Az európai és a magyar zenetörténet legendás alakja, világszerte ismert és nagyra tartott művész Liszt Ferenc. Egy géniusz volt, a 19. század sztárkultuszának első és tán legnagyobb alakja, mai szóval röviden : celeb. Élete elképesztő fordulatokban gazdag, számos életrajz, regény készült kalandos életéről, amiről sok estés filmeket lehetne forgatni. Életútja, barátságai, szerelmei, mind-mind az érdeklődés középpontjában álltak, már saját korában is. kedvelt szereplője és témája volt a társasági lapoknak. Élete végére ő az, aki a legnagyobb mélységek és magasságok után, világi papi rendbe lép és egy grandiózus egyházzenei repertoárt hagy reánk örökül! Mi lehet ennek a fordulatnak a hátterében? Ezen a délutánon erre a kérdésre keressük a választ. Az interaktív előadáson éneklés, zenehallgatás és közös kvízjáték segíti a témában való elmélyülést. Az előadást Tápai Dóra karnagy, középiskolai tanár, a Magyar Zene Háza zenepedagógusa tartja.

 

HANGADÓ SENIOR

 

Hangadó Senior című sorozatunkat az idősebb korosztálynak szánjuk, de persze minden érdeklődőt szeretettel várunk. A széria célja, hogy klubként működjön és egyórás interaktív időutazás keretében játékosan meséljen el a zenetörténet érdekességeiből egy-egy fejezetet. Hetedik alkalommal a magyar zenetörténet fenegyerekének, Liszt Ferencnek a kalandos életútjával, és annak elképesztő fordulataival ismerkedhetünk meg közelebbről. Számtalan anekdota és legenda kötődik hozzá, ezekből válogatunk erre az alkalomra.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

1 500 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

A Hangadó Senior című sorozatunkat az idősebb korosztálynak szánjuk, de persze minden érdeklődőt szeretettel várunk. A széria célja, hogy klubként működjön és egy kilencven perces interaktív időutazás keretében játékosan meséljen el a zenetörténet érdekességeiből egy-egy fejezetet.

Előadó: Tápai Dóra a Magyar Zene Háza Zenepedagógusa, Ének-zenetanár, karnagy 

2022/10/14 - 2025/01/15

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.