world_travel_awards_2022
Azonnali hívás
Így lettünk mi! #5 – Időszaki kiállítás

Így lettünk mi! #5 – Időszaki kiállítás

Jegyet veszek
2023/01/26
19:00 - 20:30
Előadóterem
Típus:
Programsorozat
Különleges programjaink
Ismeretterjesztés
Műfaj:
Pop
Rock
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Programsorozat:
műsorvezető
Horn Márton
vendég
Jávorszky Béla Szilárd
vendég
Bodóczky Antal
vendég
Báger András
vendégművész
Karácsony János
vendég
Benkóczy Péter

Így lettünk mi! #5 – Időszaki kiállítás

A magyar popzene minden nemzedék életében jelen van, legyen szó a fiatalokról, vagy az ő szüleikről, nagyszüleikről. Ez is az oka annak, hogy a Magyar Zene Háza első időszaki kiállítása a hazai populáris zene 1957 és 1993 közötti történetéről szól, bemutatva egyebek mellett a műfajokat, az emblematikus előadókat, és a mindent meghatározó politikai környezetet.

 

Így lettünk mi!

 

Az Így lettünk mi! Sorozatunk következő állomásán a Nekünk írták a dalt! rock and roll kiállításról Horn Márton fog beszélgetni Jávorszky Béla Szilárddal, akik ketten a kiállítás kurátorai, valamint Bodóczki Antallal (installációk) és Báger Andrással (belső építészet). Szó lesz arról, honnan jött az ötlet és hogy milyen úton lett az ötletből egy közel 1000 négyzetméteren elterülő kiállítás. A téma ugyanakkor megkerülhetetlenné teszi az olyan fejezetek kibontását, mint a TTT időszaka, a Klubok hulláma vagy a rajongók világa. Ha valaki nem csak a Magyar Zene Házának első időszaki kiállítására kíváncsi, ezen az alkalmon lehetőséget kap betekinteni a kiállítás kulisszatitkaiba is! Az esten a kiállításon bemutatott korszak egyik emblematikus előadója, az LGT gitárosa, Karácsony János is eljátszik néhány dalt, hogy még teljesebb legyen az élmény - pláne, hogy a tárlat címe is egykori zenekarára reflektál. 

 

Jegyet veszek

Jegyárak

2 200 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

Bemutatkozik a Magyar Zene Háza

A sorozat célja, hogy bemutassa a Magyar Zene Háza kialakulásának folyamatát a kezdetektől napjainkig. Az ismeretterjesztő beszélgetések során az épület tervezésétől az intézmény megszületéséig vezető izgalmas, kihívásokkal teli út ismerhető meg.

2022/03/10 - 2023/05/12

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.