Azonnali hívás
Intermezzo Fesztivál - MOME X MZH 1. nap: zip, Orlando x Dom Beats, Jazzbois

Intermezzo Fesztivál - MOME X MZH 1. nap: zip, Orlando x Dom Beats, Jazzbois

Jegyet veszek
2022/06/23
Csütörtök
19:00 - 22:00
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Elektronikus
Pop

ORLANDO - szaxofon
Kosztolánszki Dominik
ORLANDO - rap
Orlando Lambert
ORLANDO billentyűk
Banyó Bálint
ORLANDO gitár
Schlosser András
ORLANDO Basszusgitár
Skowronek Adrián
ORLANDO dob
Klausz Ádám

Intermezzo Fesztivál - MOME X MZH 1. nap: zip, Orlando x Dom Beats, Jazzbois

Intermezzo Fesztivál a Magyar Zene Házában. A MOME diákjainak szervezésében különleges két napos élmény június 23-án és 24-én. Szabadtéri dj-szettek és beltéri koncertek a diákok által megálmodott egyedi vizuális hangulattal. A Zene Háza minden szegletében pezsgő élet vár, kerekasztal beszélgetések, egyedi installációk a Hangdómban két napon keresztül. A nyitónap nagytermi koncertjein fellép a zïp, az Orlando x dom Beats és a Jazzbois – utóbbi két formációból dom Beats és a Jazzbois kollaborálnak is majd az este végén.

Koncertterem:

19:00 - 19:45 zïp

20:15 - 21:00 Orlando x dom Beats

21:30 - 22:30 Jazzbois x dom Beats

 

A zïp zenekar „instrumentális hiphopformációból urban boyband által prezentált szofisztikált jazz-hop' stílusra váltott, amikor kiegészültek Paizs Dávid Layerson MC-frontemberrel. Az ötfős zenekar az utca és a könyvespolc találkozásával definiálja önmagát, az instrumentális hiphop és a tartalommal bíró szövegek tömörítésével. Első kislemezük, A Végtelen próbaidő után 2020-ban jelent meg a Narratíva című első nagylemezük. A zenekar éppen második albumát készíti, ami az eddigiek hagyományát építi tovább, néhány dalt élőben pedig már el is csíphet róla az, aki ellátogat a koncertre.

 

A főként hiphopból és jazzből merítő Orlando x Dom Beats zenéje olyan örökbecsű ősök hatásaiból táplálkozik, mint John Coltrane, Miles Davis, MF Doom, Mos Def és J Dilla. A zenekar magját Orlando Lambert szövegíró és Kosztolánszki Dominik zeneszerző közös otthoni stúdiómunkája, a Carbon & Monoxide jelenti. A formációnak ebben a felállásban már megjelent egy hétdalos albuma, amit 2018-ban adtak ki. Az Orlando x Dom Beats hat taggal áll a színpadra, megszólalásában különleges, hogy a rapet az alaphangszereken – dob, basszusgitár, gitár, billentyűsök – túl fúvósok, leginkább jellemző módon szaxofon egészíti ki. A zenekar tagjai mind neves formációkban játszanak, mint a Bujdosó Trió, a Barabás Lőrinc Quartett, az Áved János Balanva vagy épp a bécsi Vienna Composers Big Band. Ezzel a háttérrel pedig nem meglepő, hogy mennyire erős jazz hatásokat fedezhetünk fel az Orlando x Dom Beats zenéjében. A Magyar Zene Háza és a MOME közös fesztiválján is azt várhatjuk fellépésüktől, hogy egyben zsebelhetjük be mindenkori bólogatós hiphop-, és kifinomult jazz-adagunkat a koncertjükön.


Jazzbois egy fúziós jazz-hiphop trió Budapestről, Molnár Bencze – billentyű, Sági Viktor – basszusgitár, Czirják Tamás – dob felállásban. A zenészek több más formációban is jelen vannak, rengeteg stílusban bizonyítottak már ezt a zenei sokszínűséget tökéletesen ötvözik a Jazzbois dalaiban. A zenekar nem csak Magyarországon, de nemzetközi színtereken is felfigyeltek, turnéznak Európa szerte, 2022-ben a kontinens legnagyobb showcase fesztiválján a Eurosonicon is bemutatkozhattak, dalaik pedig folyamatosan jelen vannak a nemzetközi kurátorok listáin. A Blunt Shelter Records alatt megjelent debütáló kiadványuk, a Jazzbois Goes Blunt nagy sikert aratott itthon és nemzetközi viszonylatban egyaránt. Munkásságukra több szerkesztő is felfigyelt, jelenleg is hallható egy kaliforniai mc-vel, Kid Abstrakt-al közös számuk, a Jazz Rap playlisten, de a Soulection atyja, Joe Kay is gyakran pörgeti őket, sőt, a kortárs jazz egyik bástyájaként számontartott Brownswood kiadó listáján, illetve az ide köthető legendás worldwide.fm-en is több ízben voltak hallhatóak. A zenekarnak eddig két nagylemeze és számos kislemeze jelent meg, Mind Connect albumuk instrumentálisan és rappel kiegészülve is elérhető, mind a két formában megállja helyét. A streameken túl pedig a fellépéseken keresztül lehet igazán érezni azt az elképesztő energiát, ami jellemzi közös hangzásvilágukat.

 

Jegyet veszek

Jegyárak

3 000 Ft diák 1 500 Ft
Elmentem a naptárba: