Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Intermezzo Fesztivál - MOME X MZH 2. nap: Speiz Boiz, Jü, Óperentzia

Jegyet veszek
2022/06/24
Péntek
19:00 - 22:30
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Pop
Elektronikus

SPEIZBOIZ - dobok
Boros Levente
SPEIZBOIZ - basszusgitár
Heilig Tamás
SPEIZBOIZ - gitár
SágiViktor

Intermezzo Fesztivál - MOME X MZH 2. nap: Speiz Boiz, Jü, Óperentzia

Intermezzo Fesztivál a Magyar Zene Házában. A MOME diákjainak szervezésében különleges két napos élmény június 23-án és 24-én. Szabadtéri dj-szettek és beltéri koncertek a diákok által megálmodott egyedi vizuális hangulattal. A Zene Háza minden szegletében pezsgő élet vár, kerekasztal beszélgetések, egyedi installációk a Hangdómban két napon keresztül. A második nap nagytermi koncertjein fellép a Speiz Boiz,  és az Óperentzia.

 

Koncertterem

19:00 - 19:45 Speiz Boiz

20:15 - 21:00 Jü

21:30 - 22:30 Óperentzia

 

A Speiz Boiz egy groove-os, funk-, jazz- és hiphop-hagyományokat követő, trió felállású zenekar. A tagok régóta zenélnek együtt más formációkban (Solqlap Budapest, Amoeba, Slow Village live). Ez az együttállás az említett stílusok klasszikusnak számító beatjeinek gyakorlására állt össze, és ez a klubokba is beszivárgott. A trió repertoárja az élőzenélések termése, a klubkoncertek improvizatív jammeléséből organikusan született meg a produkció soundja, és állt össze az új lemez anyaga. A Speiz Boiz eddig főként élőzenei környezetben volt aktív, de 2021-ben az Independent Label Fair adott helyet debütáló kislemezük bemutatkozásának. Az ott hallható dalok mellett a zenekar írt már közös zenét Saiiddal, sok felvételen hallhatóak a Slow Village kísérőzenekaraként is. A Magyar Zene Háza üvegtáblái közé most klasszikus felállásukban érkeznek, ahol az instrumentális alapok, a fejrázós groove-ok alapozzák majd meg az este hangulatát.

 

Az Óperentzia az egyik legismertebb magyar pszichedelikus formáció, 2005-ös alakulása óta már nyolc lemezzel a hátuk mögött. A zenekar két alappillére Bánházi Gábor és Domokos Tibor egy olyan zenei utazásra invitálják a hallgatóságot amelyikben elcsendesül a külvilág, a lüktető basszusok, az archív folk, a trance és a dub egy hullámot alkotnak, felkapnak és bevisznek a tengerbe, oda, ahol a horizont az ég alja és a nyugalmas víz. Az Óperentzia legutóbbi, BIOHACK című albumát 2021 végén jelentette meg. A magyar underground megkerülhetetlen zenakara szívesen nyúl vissza gyökereihez. Használja és érti a magyar és balkáni népzene erejét, amelyet stílusosan vegyít dub, psychill, psytrance, ethno, techno elemekkel, ez adja hangzása felismerhetőségét. Több mint 50 zenésszel dolgoztak már együtt, köztük olyanokkal, mint Barabás Lőrinc, Lajkó Félix, a Csángálló zenekar, Aurafood, Natalie Dimanovski vagy Keszei Krisztián, csak hogy párat említsünk közülük. A BIOHACK lemezük megszületésében és színpadra állításában Sára Csobánnal (Csángálló zenekar) dolgoztak együtt, akit már jól ismerhet a közönségük a Tribalkán című nagylemezről is. 

Jegyet veszek

Jegyárak

3 000 Ft diák 1 500 Ft
Elmentem a naptárba: