world_travel_awards_2022
Azonnali hívás
John Grant | The Floating Weeds

John Grant | The Floating Weeds

Énekes-dalszerzők #2
Jegyet veszek
2022/03/26
20:00 - 21:30
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Pop
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Programsorozat:
zongora
John Grant
előadó
Cormac Curran
_______
gitár, ének
Misota Dániel

John Grant | The Floating Weeds

2021 egyik ünnepelt, az év végi lemezlistákon rendre a Top 20-ban feltűnő albumát a dalszerző-előadó John Grant adta ki, aki korábbi zenekarával, az indie rockos The Czars-szal már járt Budapesten, de szólóelőadóként először láthatjuk – szerencsénkre egy valóban remek nagylemez, a Boy From Michigan turnéján, március 26-án. Grant persze nem most először tűnik ki kitűnő nagylemezzel, hiszen a 2010-es évek egyik legelismertebb dalszerző-előadója, és már a kilencvenes évek közepe óta aktív zenész.

A tíz évig működő The Czars frontembereként társaival slowcore-t és neopszichedelikus rockzenét keresztezett, majd a zenekar 2004-es feloszlása után összeroppant és csak öt évvel később tudott kimászni a gödörből. A 2010-ben megjelent, Queen Of Denmark című első szólólemeze viszont egy drámai kamarapop-pszichfolk album lett, a korszak egyik kimagasló kiadványa. A depresszióval és önelfogadással sújtott témák után azonban komoly traumák után is rátalált a helyes ösvényre és 2021-ben már ötödik saját nevén jegyzett albumánál tartott. Kiadványain a zongorás dalok mellett egyre nagyobb teret nyert a minimalista szintis popzene, amely hol organikusan, hol egészen karikatúra-szerűen épül a hangszerelésbe. Barokkpop násza ez elektropoppal, a súlyos témák ellenére is rengeteg kikacsintással, ironikus önreflexióval. A 2021 nyarán megjelent legújabb LP, a Boy From Michigan sem tér el ettől, és talán az eddigi leginkább kiegyensúlyozott rajta az elektronikus John és a hetvenes évekbeli klasszik zongorás popot előadó Grant. Témájában nosztalgikusabb, hangulatában nyugodtabb lemezanyag, amit élőben régi klasszikusaival kiegészítve ad elő – duóban. Dalai mívessége, magával ragadó ereje így talán még erősebben tetten érhető lesz.

Az est első felében a korábban Zanzingerként ismert Misota Dániel dalszerző-előadó lép fel új projektjével, amelynek The Floating Weeds a neve.

Kinek ajánljuk? A dalszerző-előadó zsáner kedvelőinek; azoknak, akiknek Elton John, Rufus Wainwright és a Hercules And Love Affair egyszerre tetszik.

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.

Jegyet veszek

Jegyárak

4 000 Ft
Elmentem a naptárba: