Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Jónás Géza Trió

Cimbalom a cigányzenében
Ingyenes
2022/10/26
Szerda
19:00 - 20:30
Kávézó
Típus:
Koncert
Programsorozat
Műfaj:
Tradicionális zene
Jazz
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Programsorozat:
cimbalom, brácsa, bőgő
Jónás Géza Trio

Jónás Géza Trió

Legyen szó vonós cigányzenekarok vérpezsdítő dallamairól, vagy bárzongoristák megindító melódiáiról, a magyar városok éttermeit, kocsmáit, kávéházait mindig átjárta a muzsika. A Magyar Zene Háza kávézójában útjára induló Muzsikusok Kávéháza sorozat havonta egyszer a vendéglátós zenészek világába kalauzolja el a közönséget. Kávéházi estjeink során megelevenedik Krúdy Gyula korának vendéglői hangulata, Jávor Pál, Páger Antal, a bandával mulató hírességek, vagy épp dekadens dzsentrik kora. A sorozat célja, hogy felhívja a figyelmet egyik legfontosabb hungarikumunkra, a manapság sajnos egyre inkább háttérbe szoruló kávéházi cigányzenére.  

Jónás Géza az elmúlt 30 év alatt elévülhetetlen érdemeket szerzett hungarikum hangszerünk a cimbalom hazai és nemzetközi népszerűsítésében, melyet országosan egyedülálló és utánozhatatlan virtuozitásával és technikájával szólaltat meg, megőrizve a korabeli hangzásvilág elméleti és technikai sajátosságait, tiszteletben tartva a cimbalomművészet tradicionális elemeit.

Az est házigazdája dr. Batta András, a Magyar Zene Háza ügyvezető igazgatója.

A koncert az NKA támogatásával valósul meg.

Partnerek

Jó tudni!

A kávéház befogadókapacitása limitált, így kérjük, hogy időben érkezzetek!

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.

Ingyenes

Jegyárak

ingyenes / free
Elmentem a naptárba: